Blogi

THE END (ja sitä edeltävä?) (11)

Pikainen vilkaisu pöytäkalenteriin osoitti että tämänvuotinen joulu on jo menneen talven lumia. (onnistunut vertaus, eikös totta?) Mites se nyt noin pääsikin livahtamaan?  Yritetäänpä kerrata. Missäs sitä oikein vietettiinkään? Kysymys: Miksi joulu pitäisi jotenkin "viettää"? Eikös se tule, ole ja mene ihan sen kummemmin viettämättäkään?  Tämänvuotinen joulu "otettiin vastaan", siis meidän kohdaltamme, Iitin Radansuun Hietalassa. Että missäs se tommottii paikka oikein on? KATO GOOGLESTA! Ensinkäytiin läpi asiaankuuluvat hankintapisteet. S-market, Maatilatori, Citymarket, ja kyläpuoti, Clas Ohlson etc.  Valmistettiin perinteiset lahjukset naapureille eli Suklaatryffeleitä (TM) värikkäissä papereissa sekä tulenlieskat korvista syöksyvää mietoa Joulusinappia (TM) puulusikallisessa lasikipossa. Niin ja ruskeita porsaita, oravia, poroja sekä tähtösiä pipareitten muodossa. Kaikki nämä asiallisen jouluisissa käärepapereissa ja -pusseissa. Sitten raahattiin sisälle naapurin Sepon hankkima joulukuusi, muovisellainen, sillä ole jo kurkkuani myöten täynnä niitä, vielä kesällä imuroitavia metsäkuusen neulasia. Imuroikoot ne, joille se tyydytystä tuottaa. Mulle EI. Risojen sähkökynttilöiden polttimot vaihdettin kertaallen ja kun uudestisytyttäminen räsähtäen poltti ne toistamiseen, sai roskis täytettä ja korvaajaksi tuli värikkäät, vähäkuluttavat ja -päästöiset led-lamppuset, lameet, lasipallot sekä olkiporot. Hieno siitä kuusesta tulikin. Kts. oheinen kuva. Aattosaunaa ei ollut sillä se oli nautittu jo ed. päivänä, aatonaattoiltana. Ja vieläpä "tunnelmallisena kynttiläsaunana" No eihän niitten himatuikkujen valossa mitään nähnyt - pimeässä saunassa - mutta kieltämättä tunnelma ainakin nousi, siinä vaiheessa kun kylmät ja kuumat vesiastiat vahingossa sekoittuivat. 

Sitten aattoillan aterialle. Olispa aina joulu, että sais syödä yölläkin, kuten Armas-setä-vainaalla oli elossa olessaan tapana sanoa, naurussa suin. Aluksi oli tietysti leikkeileitä, kala- ja lihamakkarapohjaisia sekä rosollia.  Kukahan suloinen myrkynsekoittaja senkin appeen, siis rosollin, on keksinyt? Varmaan joku vävypoikaansa kyrsiintynyt, tiukkanutturainen vanhapiika anoppi(?????). Kinkkua ei ollut sillä eihän semmosta syö enää nykyään edes Gini Saarela, vaikka muuten vaarallista elämää viettääkin. Oli, meinnaan, korvattu herraskaisesti hummerilla, hankittu Stockan herkusta pakasteena jo hyvissä ajoin.

Lahjapaketit, joita piti olla (taasen) vain kaksi, olivat päässet joten lisääntymään siellä kuusen alla lojuessaan ja jakamista siis riitti. Kaikenlaista "tarpeellista" jällens, kuten esim. jalkakylpyhoitokone, vai mikähän sen rakkineen virallinen nimi oikein lie?  Ja minkä ihmeen kaapin perälle senkin jemmaisi.  Ehkäpä leiväntekokoneen, sähkövatkaimen, rikkaimurin ja muitten korvaamattomien, työtäsäästävien kodin pikku apulaisten viereen?  Että semmosta joulua, tällä kertaa.

Muisteli (kaihoisasti) Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1