Blogi

Uusi varaosa (2/2014)

Aivan - nyt ne ovat sitten tiedossa: tämä vaivalloinen vaivaisen nilkuttaminen saattaa olla nyt sitten lopuillaan (tai sitten ei). Ja toiseksi: mä saan uuden varaosan itselleni tai oikeammin, itseeni!  Useita vuosia jatkunut lonkkavamma, joka myöhemmissä kuvauksissa paljastui livelrikoksi vasemmassa lonkassa, ei sittenkään ollut issias (tai iskias ?) kuten aluksi oletin.  Kymysyksessä on siis nivelrikko eli nivel on siis rikki elikkä kulunut, kaputt, loppuunkäytetty, korvattava uudella. Leikaukseen pääsy edellytti hamaskaluston kuvaamista, siis röntgenillä, ja r-lääkärin sekä hammaslääkärin lausuntoa, nottei ole mitään tulehduspesäkkeitä purukalustossa. No ei ollut, ainakaan siinä osassa, mikä ko. kalustosta oli vielä jäljellä. Lonkkakin pitää käydä vielä syväkuvaamassa, kolmannen kerran, sekä ottaa asianmukaiset veri- ja virtsakokeet. Ne tehtäneen n. viikon kuluessa ja parin viikon sisään on sitten lääkärin, kirurgin sekä hoitsun tapaaminen.  Leikkauspäiväksi on sovittu (kuka on sopinut?) 24.02 kuluvaa vuotta. Mulla on käynyt mäihä, odotusaika supistui n. 1, 5 kuukauteen, monilla se on ollut huomattavasti(kin) pidempi. Varaosat ovat kuulemma metallia, muovia tai keramiikkaa tai näitten risteytyksiä.  Sairaalassa ollan noin pari päivää ja sitten keplotellaan kyynärsauvoilla, parisen kuukautta, kuulemma..  Muutamia apuvälineitä tarvitaan toipilasaikana.  Kyynärsauvojen lisäksi istuimen korotin, samoin WC-pöntön sekä. parasta kaikista, jonkun Pelle Pelettoman kehitttelemä sukan jalkaanvetokone.  Sen todella haluan nähdä ja perehtyä toimintamekanismiinsa.

On selvinnyt sekin, että nämä liikuntaelin- ja nivelsairaudet ovat lisääntyneet katajaisen kansan joukossamme siten, että ne ovat jo ohittameet lukumääriltään entisen ykkössairauden eli sydänongelmat.  Syitä tähän kuulemma tutkitaan - ja hyvä niin. Asiat pitää tutkia, ennenkuin hutkitaan. 

Että tälläistä on tiedossa. Lekuri jo kysyikin - tutlittuaan "sairauskertomuksiani" - että eikö minua (vanhaa ukkoa, siis) ole koskaan aikaisemmin leikattu?  Jouduin vastaamaan, että totta kai on, useastikin.  Mutta kun täällä ei ole mitään merkintää niistä, intti kallonkutistaja edelleen.  Vastasin, hauskasti(?) etteivät ole varmaan viitsineet ylösmerkata kaikkia hiusten- tai kynsien leikkauksia. HAH HAH HAA, eiks vaan?

Tuo alussa oleva kuva, muutama aika sitten otettu, kuvannee minua hyvin, olo on kuin H. Moilasella.

                             Syväkuvaili Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1