Blogi

RAUHANMIES (8/2014)

Vaikka maanosamme (?) itäisistä osista kuuluukin sotarumpujen paukuttelua ja muutenkin levottomuutta herätteleviä uutisia,  armejattomia sotilaita harhailee eksyneinä ympäri ämpäri Ukrainaa ja Krimin niemimaataa etsien kadoksiin joutuneita joukkoosastojaan ja ajellessaan päämäärättömästi telaketjukulkuneuvoissaan esikuntiaan haeskellen, on meillä kaikesta huolimatta, vielä toivoa (ja elämää)

On nimittäin ilahduttavaa lukea täällä pääkaupunkiseudulla ilmestyvää, underground-liikkeen äänenkannatajaa, METRO-lehdykkää.  Iso otsake 5/3 ilmestyneessä numerossa kailottaa: 2Vladimir Putinin puhe herätti toivoa. Aivan niin: toivoa ja niinkauan kun sitä on, on myöskin elämätä. Ainakin Venäjällä!! Ja eihän noista entisistä osatasavalloista ole niin väliksi. Suora siteeraus: "(R.A.S.) Putin sanoi, ettei Venäjä halua sotaa Ukrainan kanssa, mutta se voi käyttää myös voimaa, jos muut keinot eivät auta" Taidatkos tuon selväpiirteisemmin sanoa? Tuskinpa. Siksi samainen lehti kertoo toisaalla sivustollaan, että Putinille on ehdotettu Nobelin rauhanpalkintoa. Nythän on niin, ettei sopivampaa ja ansioituneempaa ehdokasta hevillä löydy, tuskin kannattanee etsiäkään??  Ja samalla jatkuisi se rauhannobelistien lista joka alkoi 70-luvun alussa jolloin ko. pokaalin jakoivat USA:n (m)ulkoministeri, Henry Pusu-Laulaja (Kiss-Singer) ja P-Vietnamin (vai oliko se sittenkin E-Vietnamin ? ) valtaherra, Le Duc Tho, tai mikä sen pirulaisen nimi olikaan?  Silloinki koko maailma "iloitsi", kun ei mistään mitään ymmärtänyt. Postuumisti näitä stipendejä voisi myöntää mm. kansleri A. Hitlerille, sillä kukaan valtiomies (ironiaa) ei maininnut 30-luvun puheissan niin monta kertaa sanaa RAUHA. Rauha meidän aikanamme, kuten saarivaltion pääministeri N. Chamberlain loihe matkimaan, kansleria matkien.. No jaa, ehkäpä Gruusian suuri poika, CCCP:n nöyrä johdattelija, rauhangeneralissimus Josif Dzugasvili (kirjoitusvirhekö?) muisti muistuttaa suuren kansansa yleviä poikia ja tyttöjä. Listaa voisi jatkaa: Kim Jong-un, Fidel Castro, Tshingis-kaani, Idi Amin, Francisco Franco, unohtamatta Attila-veitikkaa. Rauhan miehiä, kaikki tyynni.

Suoraista seurausta muuttuneesta maailmantilanteesta viestittänee myös se että sotilasmahti, naapurimme Ruotsi (Servige) on siirtänyt Gotlantiin "muutaman JAS-hävittäjänja että Pohjois-Korea, tuo hyvinvoinnin ja rauhan tyyssija, on laukaissut muutaman. Valitettavasti me putosivat kesken kaiken mereen mitä nyt muutama kuitenkin epämiellyttävien sukulaisten datsoihin, mutta sellaistahan sattuu, paremmissakin perheissä.

Lopuksi vielä lausunto Putinilta: "Meillä on suora pyyntö virassa olevalta - ja kuten aina olen sanonut- lailliselta presidentiltä Viktor Janukovytsiltä, käyttää asevoimia suojelemaan Ukrainan kansalaisten henkiä, terveyttä ja elämää"  Rauhanpysti tietää paikkansa.

Otsikkokuva kuvaa kolmea, raudankovaa rauhanpuolustajaa, jotka rautaisesti puolustavat maailmanrauhaa, joko Nobelilla tahi ilman

                                        Taktikoi  Jappa eli Ailio Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1