Blogi

TUTTU SOLTTU (9/2014)

No nyt on sitten se loppumaton mamoilu jätetty taakse ja tehty tosimiespäätös: Suomi on päättänyt lähettää 240 urhoollista taistelijaa kriisijoukkiona Keski-Afrikkaan.  Minkäsortin kriisi siellä nyt sitten on tällä hetkellä meneillään, niin sitä en kyllä millään muista. Mitäpä tuosta, kriisi kuin kriisi, kyllä Suomi, sisu, sauna sekä Sibelius sen hoitelevat. Toivotaan vaan etteivät Keski-Afrikan bandiittijoukot karkaa kuultuaan tästä invaasiosta, ennenkuin suomipoika pääsee näyttämään todelliset kykynsä kansainvälisen diplomatian näyttämöllä. Ajanmittaanhan me se nähdään(kö?). For sure.

Lisäksi Norjan puolustusministeri on hartaasti pyytänyt Suomea liittymään nyt ihan oikeasti NATO:on. Eivät enää taida parjätä yksin (tai kuinka monta niitä nyt onkaan, vellihousuja?)Tarja Halosen lanseerama "NATO-optio" lienee kuivahtanut kasaan jo vuosia sitten, eikä sinne voi tietenkään astua kuin johonkin hollitupaan. Mutta nyt - kun oikein kutsutaan!! 

Maanpuolustuskorkeakoulun vuoden 2013 TURPO-seminaarissa käsiteltiin mielenkiintoista asiaa: kybersodankäyntiä. Kaluunakaulat selittivät kuinka Suomenkin eri tiedostoihin voitaisiin tunkeutua ja siten lamaanutta äkisti kaikki sähköiset  (ja muutkin) tietojärjestelmät. Lauo siinä nyt sitten ohjuksia, kun punaiset, eivätkä muunkaan väriset, nappulat enää toimi. Saatta mennä sormi suuhun, väyrysillä ja muilla koomikoilla.  Lehdestä luin, että Ukrainan tietoverkostoihin olisi jo tunkeuduttu ja niitä häiritty. Ja yllätys, yllätys: jäljet johtavat sylttytehtaaseen eli homma olisi johdettu Moskova-nimisestä kommunikaatiokeskuksesta, vennäänkielistä tekstiä kun oli lurahtanut joukkoon. Uskommeko me tuollaista ropakantaa, emme kai.  Ainakaan ne eivät usko joiden pitäisi. Ja se Zyssekin parlamentin alahuoneessa (se todellakin sijaitsee alhaalla) kerkesi kysymään jotta onko se Putiini nykymaailman hitleri vai staliini. Luulisi sen nyt jo tietävän, noin maantieteellisestikin katsoen, että vanha kunnon Josif-veittikahan se sieltä tiirailee.

Laitetaan tähän vielä lopuksi, noinniinkuin kevennykseksi muutamia uusammattinimikkeitä (poimaistu Seven-days lehdestä) : räppäri, suosikkiräppäri, räppärikaksikko, naisräppäri (tarkoittaneeko rapparia?)

Tuossa jutun alussa mainitsi että 240 sotilashenkilöä.  Eihän se nyt ihan niin ollutkaan. Kysymyksessä on 24 sotilastarkkailijaa.  Jotenkin nämä luvut menivär aivomassassa sekaisin kun muistin historiallisen sanonnan että suomalainen sotilas vastaa kymmentä rysäkalastajaa, vai miten se menikään?

Sivun yläkuva kertoo sen, kuinka vaikeaa ennustaminen onkaan, varsinkin tulevaiseeden ennustaminen. (Menneisyyden ennustamista vartenhan meillä ovatkin jo pankkien pääekonomistit)

 

                                  Ennusteli Jappa eli Ailion Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1