Blogi

OI ODESSA (13/2014)

Aamu TV:n sinnikäs seuraaminen tuotti tänä aamuna sisällökkään tuloksen. Haasteteltavana oli itse Ilkka Kanerva eli Ike. Vanha tuttu jo Naantalin ajoilta. Remonttimies, parraasta päästä. Yksi monista hänen lukemattomista luottamustoimistaan on ETYJ:n seurantaryhmän varapuheenjohtaja. (miksi on tyytynyt olemaan "vain" VARA-?)  Siksi haastattelu, tällä kertaa, ylläriylläri, Ukrainan tilanteesta. Ike lupasi tehdä kaikkensa että tilanne ratkeaa rauhanomaisesti, kaikkien suureksi tyydytyksesksi. Hänellehän tilanne lienee erittäin helppo ratkaistavaksi, ihan vain vasemmalla (anteeksi: oikealla) kädellä.  Tilannehan ko. maassa, maakunnassa, osavaltiossa, autonimisella alueella, oblastissa, piirikunnassa, SNTV:ssa, valitse mieleinen vaihtoehto, on suurinpiirtein seuraavanlainen, mikäli olen pysynyt ns. kärryillä. "Itsenäisen valtion", rehellisillä vaaleilla valitun presidentin, kieltäydyttyä allekirjoittamasta sopimusta fasistijohtoisen EU:n kanssa alkoi kansa napisemaan, vaikka Wladi-setä naapurimaasta oli luvannut 11 mlijardia karkkirahaa (valuutasta ei ollut tarkkaa tietämystä) Mopo pääsi joteskin riistäytymään käsistä ja istuvan pressan piti nousta jaloilleen ja kiiruhtaa Moskovaan.  Mukaan lähtivät ministerit, "kansan"edustuslaitos sekä valtion kassa. Krimin niemimaa liitettiin Venäjään, vanhana, Venäjään kuuluneena alueena. Kansa hurrasi. Jäljelle jäänneen Ukrainan itäisiin osiin alkoi ilmaantua "separatististä liikehdintää. Alueen venäläismieliset (venäläiset ?) vaativat päästä Putin-sedän luokse, turvaan, joka suhtautui oikeutettuun pyyntöön perin suopeasti. Pian tilanne muuttui selväpiireisen sekavaksi.  Ryhmiä oli jos minkä nimisiä ja jotka vannoivat ties kenenkin  nimiin Yhteistä näille kaikille oli kuitenki ns. terroristipipot. Tiedättehän nuo, joissa on vain aukot silmille ja suulle, ettei äiti tunnistaisi että isit ja pojat ovat mieron teillä.  Rakennuksia palaa ja ruumita syntyy.

Putin päätti kuitenkin asian siten että se pitää hoitaa laillisesti, muodollisuuksia unohtamatta. Kaikkihan tietävät että Vennäänmaan parlamentissa, duumassa, on kaksi kamaria, ylä- ja alahuone. Ihan niinkuin Enklannissa. Jotta laki Ukrainan sorretun kansan ystävällismielisestä avustamisesta toimisi, se piti vahvistaa siis duumassa, ensin ala- ja sitten ylähuoneessa. Juttu hoitui seuraavasti, ilman turhia krumiluureja.  Ensin Wladi istui yksin alahuoneessa, joka sijaitsi Hirsirakenteen rakentamassa datsassa ja äänesti JAA (olisi voinut olla myös NJET). Sen jälkeen hän suoritui yläkertaan, ylähuoneeseen KONE Oyj:n lahjoittamalla nostimella ja äänesti taasen JAA. Ja, a vot, laki tuli voimaan, välittömästi ja sotilaalliset rauhoitustoimenpiteet saattoivat alkaa.

Näin yksinkertainen ja helppo juttu on siis Ikellämme ratkaistavana, mutta selvinnee siitä, vanhalla rutiinilla. Tekstiviestit vain lentelemään.  Itselleni tulee eittämättä mieleen se vanhan Fredin Euroviisulaulu: Ryssi vastaan ryssiä BUM BUM!!!

Otsikkokuvan lintu, Harri Harakka kuvanne sitä jämeryyttä, jota tämän casen ratkaisu vaatii ja valitettavasti Harri lensi jo kuvanottopäivän iltana pikkulintujen paratiisiin. (8.7. 2009)

                     Äänesti ja hyväksyi Jappa eli Ailion Jari

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1