Blogi

VIRKAMIES (17/2014)

Näyttivät juuri tuossa TV:ssä jotain suomalaista "maailmanmatkaajaohjelmaa", uusintana, tietty, jossa joku matkurimies oli Kiinassa.  Emäntänsä vei hänet eksoottiseen paikkaan nimeltään NÖYRÄN VIRKAMIEHEN PUUTARHA. Siis mitä ihmettä, miten se on mahdollista, käsite nöyrä virkamies.  Onkos sellaista itsekullekaan tullut vastaan?? Onko? Siis Suomessa.  Ohjelmassahan liikuttiinkin kaukana tältä. kaukoidän ihmemaassa, Kiinassa.  Ehkäpä siellä sellainen lienee mahdollista.  Vaikka toisasaalta on sanottava, että kylla täällä sulosuomessakin on nykyisin yksi melkoisen nöyrän näköinen virkamies.  Tarkoitan tietysti tätä huumepoliisin ex- päällikköä (?) Aarnion Jaria.  Melkoisen riippuposkisen näköiseltä virkamieheltä hän nykyisin näyttää kun häntä uutislähetyksissä raahataan huumettoman pöydän ääreen.  Upeat ja tuottavat sivubusinekset, joihin virkanimike antoi mahdollisuuden, näkyvät lipuvan sivu suun ja kukkaron. Arvaa, harmittaako? Henkistä tuskaa lisää vielä se, että uudisraksalle kätketyt setelirullatkin ovat putkahtaneet ikäänkuin päivänvaloon vaikka ovatkin peräisin ns. valonaroista lähteistä. Ja tietysti Jartsan vilutuksen määrää lisää vielä se, ettei rikosanimikkeitä ole tullut esille vasta kuin 26 kpl. Aloittelijan lukuja, eikös vain.

Lisää nöyriä virkamiehiä löytynee Puolustus Oyj:n palveluksesta. Eikös eriasteiset uffaritkin ole virkamiehiä, tavallaan? Puolustus Oyj:n ilmailuosaston sankarivirkamiehen saivat hetkellisen, ansaitsemattoman, sädekehän kiertämään päätänsä kun tiedettiin kertoa että valppaat hornetmiehet olivat alta aikayksikön (pääministerin käyttämä ilmaus) ponkaisseet taivahalle vastaanottamaan Itämaan Viisaan Miehen lähettämiä rauhankoneita. Suomen ilmatilaa eivät edes moiset merkillisyydet saa rankaisematta loukata.  No, jotain tässäkin meni lopulta poskelleen. PM:n ja hallituksen käsite "alta aikayksikkö" osoittautui hieman yli neljäksi tunniksi, joka sekään ei ikuisuuskysymyksissä ole ihan hirveän pitkä aika. Ja olivathan ne ylityötunnitkin ehtineet jo tulla täyteen. Ainakin jotain senkaltaisia selityksiä tarjottiin aluksi, noin niinkuin selityksien selityksiksi.

Niin tai näin, nyt alkaa kuitenkin eläkeläisen kesäloma ja muutto maaseudun rauhaan, Iitin Radansuun Hietalaan ja siihen kuuluvaan (vähemmän) nöyrän eläkeläisukon puutarhaan, jota myös otsikkokuva kuvaa.

Tervetuloa pistäytymäään, siellä ollaan heinäkuun loppuun asti (sillä oletuksella, että sitä maalaiselämää niin pitkään kestää???)

                    Tekstin maalaili Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1