Blogi

Kivaa... 25/2014

Kyllä minä miin taas mieleni pahoitin (taas kerran) kun aloin miettiä noita televiissiosta tulevia, nykyisiä, "ohjelmia". Niinkuin nyt esim. nuo "DUUDSONIT", "PUTOUS" ja vaikkapa "POSSE". Kyllä ne ovat sitten HAUSKOJA, niin HAUSKOJA. Ajatelkaa nyt (tai älkää sittenkään ajatelko, katsokaa vain) Kuuluttaja"miehet" tulevat esiin valtavan mökän saatteleman ja pukeutuneina hameisiin. Kädet huitovat ilmaa ja mökellyksestä ei tahdo saada mitään tolkkua. Ei ehkä ole tarkoituskaan?? Taustakuvassa yksi kaveri saa naamaansa ilmapallon joka on taytetty keltaisella maalilla.  Kyllä on HAUSKAA. Naurunpärskäykset eivät meinaa katsomossa loppua sitten millään.  Kotisohvalla niitä ei taasen meinaa saada sitten millään ilveellä aikaiseksi alkuunkaan.  Mihin on huumorintajuni oikein kadonnut, mihin?? Sitten hilataan autonraato korkeuksiin vinssillä ja pudotetaan toisten (auto)raatojen päälle siten että kaikki mdenee sen tuhannen p...kaksi.  Ja katsomo ei kun ulvoo naurusta (ja sohvaperuna tuskasta). Lisäksi käsiä läpsytetään kippeiksi asti. Jossain vaiheesa studioon raahataan Jenni Dahlman ja sitten lähdetään - aivan niin - hevostelemaan. Minnekäs muuallekkaan?  Ja saadaanhan tähän vielä mahtumaan, taas kerran, Mike Monroe, tai miten tämä rocklegenda nimensä kirjoittaa.  Joskus ohjemasuunnittelijat (ja samalla esiinyjät) lyövät "viisaat" päänsä yhteen ja keksivät aivan uusia hahmoja. Tässä onkin jo kova työ sillä James Potkukelkka, Viljon etsijä Unelma Pyörre mm. ovat keksitty jo vuosikymmeniä sitten. Mutta ina sitä tuntuu löytyvät muunnelmia, Munamiehiä ja mitä kaikkia niitä nyt sitten onkaan. Yhteistä näille kaikille tuntuu olevan väkisin väännettyjä, vitsikkäitä, vuorosanoja, joissa ei juuri ole mitään päätä eikä häntää, tai sitten vain niitä.  Eniten varoja ja lahjoja on kulutettu lavasteisiin ja ulkonaisiin puitteisiin. Sisältö on sitten jäännytkin lapspuolen asemaan. Mutta hauskaa on, ainakin tekijöillä (ja tietysti studioyleisöllä)

Selvä, selvä, tunnen itseni jonkinlaiseksi, yliajalliseksi Jukka Kajava-vainaaksi. jonka ohitse aika on jo pahasti ohiajanut. Mutta kun ei vain naurata. Onhan se kurjaa kun toiset tekevät parhaansa luodakseen iloa ja hauskuutta ympärilleen, ettei kaikki maailman murheet olisi kokoajan päällimäisinä mielessä. Hauskaa pittää olla vaikka syvän sitten märkänis!! Kukahan tuonkin oikein on keksinyt?

Maailman muutoksesta kelvanne esimerkiksi nämä uuden ammattinimikkeet jotka tulevat jo poistuvien nimikkeiden (prosessimies, metsuri, rahastaja, talonmies, paimen) tilalle. Esim. mediakoulutuksen erikoistuntija, personal trainer, kahvakuulakouluttaja, tai vaikkapa stuntman.

                Että tämmöisiä tapauksia - tällä kertaa.

                Mietiskeli Jappa eli Ailion Jari

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1