Blogi

KAAPUNTI 18/2014

Kolmen viikon jatkuva oleskelu maaseudun rauhassa räydytti lopullisesti sisäisen olotilan niin henkisesti kuin ruumiilisestikin siihen pisteeseen että tästä jatkuvien tappelujen ja räyhäämisten skitsosta piti päästä johonkin muualle, johonkin suurempiin ympyröihin. Ettäkö keiden tappeluista ja räyhäämisistä?? Ei, kysymyksessä ei missään nimessä ole ihmisnaapurimme. Hehän ovat sangen kelvollista ja kunnollista joukkiota. Kysymyksessä on lähinnä siis faunan eli eläinkuntaamme edustavien yksilöitten kinapurasta. Kysymykseen tulevat lähinnä yhteenotot ruskeitten pörröhäntien eli oravien ja siipiveikkojen eli lintusten yhteenotot ja kinat.  Tuolla taka-aidan päällä kun on heidän "yhteinen" syöpöttely- ja herkuttelupaikkansa.  Asiat etenevät aina melkein saman kaavan mukaisesti. Ensin saapuvat paikalle aterioitsemaan 1 - 2 kurrea. Ensin tungetaan pähkinöitä poskeen suhteellisen rauhallisesti. Sitten numerot 1 ja 2 säksättävät toinen toisensa suohon.  Tämän jälkeen saapuvat paikalle kurreyksilöt 3 ja4.  Olen myös yrittänyt nimetä heidät, tiedättehän: systeemillä Tiku, Taku, Simeoni ja Elmeri, mutta huonolla menestyksellä.  Eivät tunnista nimiään eikä heitä pysty tunnistamaan myöskään ulkonaisten tuntomerkkien perusteellä. Metelöinti, säksäty ja pörröhäntien heiluttelu on melkoisen mielenkiintoista seurattavaa.  Mutta ei tässä kaikki. Tämänjälkeen syöksyvät paikalle ilmojen sankarit: tintit, (viski)siepot ja muut siipiveikot. Tulee ihan mieleen maataistelukoneet. En tosin osaa tulkata heidän "keskusteluitaan", mutta se saattaisi olla jotenkin tämänsuuntaista: Linnut: "Hei kapiset karvakasat, olette varastaneet jo tarpeeksi elintarvikkeitamme, alkakaa vetämään jo" Ovarat: "Kato, sulkapallot saapuivat, Kita kiinni, tai me haemme mailat ja näytämme miten sulkis siirretään verkon toispuolelle" (turk.)

Tätä siis piti paeta isoympyröihin. Mutta minne? Kaasala lienee liian pieni.  Siis Kovvolaan. Ns. julkinen liikenne pelaa tosi hienosti tästä Ralansuusta pelaa tosi tiiviisti. Yksi vuoro/pvä Kaasalaan ja yksi Kovvolaan.

Kovvola otti meidät upesti vastaan: jo dösäasemalla törmäsimme (melkein) liikenneihmneesee: maanpäälliseen metroon eli kolmivaunuiseen kimppameniöön. Tosin vaim melkein, sillä se lähti ihan nokan edestä ja seuraava vuoro? Seuraavana päivänä. Joten se siitä! Adjö. Majatalomme oli täynnä tekniikan ihmeitä joista mainittakkon vaikkapa sisäsuihku. Siis suihku sisällä jossa vedentulon ja lämpötilan pystyi säätämään vipstaakeilla. No, onhan Ralansuussakin suihku, mutta vain ulkosellainen mutta vedentuloa ei voi säätää millään tavalla, sitä tulee jatkuvasti, tauotta ja kylmänä.  Monia muitakin ihmeitä kaupunkimiljöö oli pullo llaan, muuta niistä lisää sitten myöhemmin. Tai sitten ei.

Otsikkokuva esittä naapuriemme, Harrin ja Päivin kesäkotia (käytössä myös muuloinkin) Kuva on näppäisty juhannusaattona 2014 auringon jo alkaessa pilkkaamaan

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1