Blogi

MANSIKKAMAITO 19/2014

Kun poistuin pääkallopaikalta 10/6 tuonne maalaisrauhan maailmaan, ulkopuolelle kaiken tapahtumakeskiöitten, en millään saattanut arvata, mihin se saattaisi johtaa, ja johtikin.  Ensiksi: ihan hirmuinen ilmastomuutos pukkasi päälle.  Isoja, valkoisia golf-palloja satoi Manorin pihalle, eivätkä ne tulleet, valitettavasti, läheisen Iitti Golo-pallo sällskapetin lyhyeksi nuollulta viheriöltä. Ei, ei.  Ne tippusivatten taivaalta (anteeks toi turkulaisaksentti, se tuppaa joskus väliin, väkisin). Olivat siis rakeita, isolla ärrällä. Siis juhannuksena. Ja sitten: Heinäkuussa se muuttui ihan mullin mallin.  Päivälämpötila meidän viheriöllä nousi ajoittain 38 asteeseen, siis celsiusta, avoimella asteikolla. Viheriö alkoi vähitellen keltoitua ja sitten ruskoutua.  Ihan positiivista kuitenkin, jäi ruohonsurmakone vajaan, vajaakäyttöisenä. Kaikki pihan pikkulinnut poikasineen, pörröhäntäoravat, siilit jälkikasvuineen sekä Repolaisen Kettu poikansa (?) kanssa tulivat jatkuvasti kinumaan lisää raikasta vettä.  Janohan se on niilläkin. No, kyllähän sitäkin meiltä löytyi.

Yllämainituthan eivät kuitenkaan olleet niitä pahimpia juttua mitä sattui maalmalla olessani pois tapahtumakeskiöstä. Jossain Ukrainassa (missähän se sellainenkin läpi oikein sijaitsee?) alkoivat äijät käymään kiinni toistensa kraiveleista.  Paikalla oli siis ukrainalaisia, separatisteja, venäläisiä, venäläismielisiä, fasisteja, (venäläismielisiä fasisteja?) joukossa jokunen suomalainen, I suppose. Oli siinä mulla kokkeja soppaa keittämässä. Lentokoneita ammuttiin alas aseilla, joita ampujilla ei edes ollut. Ruumiita syntyi , muureja kaatui ja leskiä sekä orpoja tuli lisää kansainvälisen avustustoiminnan huolehdittaviksi. Surkeata, typerää ja anteeksiantamatonta ryssimistä.  Ja sama kaiku askelten jatkuu edelleen myös Lähi-Idässä, On israelilaisia, gazalaisia, länsiranniikolaisia, Hamasin porukkaa, Ifisin (vai mikä piru se olikaan) talebanit ja muut kiihkomieliset siellä vain jatkavat loppumatonta rauhansovittelutoimintaansa ja taas tulee leskiä, orpoja etc.  Mikä helvetin idiotismi noita aivokääpiöitä oikein vaivaa?? Sitä ei pysty enää rationaalisesti eli järkiperäisesti tajuamaan, kun se "järki" ei tule edes perässä.

Niin, ja tietysti kaikki jumalat, allahit, jahvet opetuslapsineen ja kannattajineen tanssivat samassa piirissä niin että pukinsorkat vain kopsaavat hiekassa. O sancta simplicitas!!!

Tuohon otsikkoon ja otsikkokuvaan. MANSIKKAMAITO.  Jos noi kiiluvasilmäiset, "uskon"sokaisemat kaistapäät saisivat edes kerran maistaa jotain niin hyvää kuin M-maito, niin ehkä hekin saattaisivat ruveta katselemaan tätä maailmaa ja sen menoa hieman rennommin ja inhimiillisemmin.  Mutta tuskimpa niin kuitenkaan käy.

Ja nyt reissun päälle: Naantaliin ja Turkuun

                         Ylläolevan tekstin rauhanneuvotteli Jappa eli Ailion Jari

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1