Blogi

21 AVUSTUAREKKA.

Joku maailmankuulu venäläinen kirjailija, liekö ollut Dostojevski, Tshehov tai kenties joku muu, en muista, tokaisi kerran, että kukaan ulkopuolinen ei voi ymmärtää kolmea asiaa: 1. venäläisiä, 2. venaläisyyttä ja 3. Venäjää. Viime päivien tapahtumien valossa tämä triangelifakta on taasen tullut totuudeksi todistetuksi.  Kun vanha kunnon Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto (CCCP) oli tullut tiensä päähän ja "kuopattu", pääteltiin ns. länsimaissa, että nyt tulee menemään mukavasti.  Venäjästä tulee miellyttävä, länsimaalaisesti ajatteleva ja toimiva valtioyhteisö. Aluksi hieman siltä vaikuttikin kun pres. Boris the Boozer heilutti tahtipuikkoa. Kaikkihan muistavat telkussakin nähdyn pätkän jossa tämä konkretisoitui sananmukaisesti.  Väitettiin jopa, että Boris olisi saattanut palauttaa Karjalankin, jos joku Suomessa olisi älynnyt sitä pyytää. Onneksi ei kukaan älynnyt! Saksassa toiminut ystäväni, Hanski (nimi suomalaistettu), joka toimi lentokonevaraosa-alalla, matkusti Helsinki-Vantaan kautta Pietariin keskustelemaan sikäläisten lentoyhtiöihmisten kanssa mahdollisuuksista aloittaa neuvottelut varaosabusineksesta  kanssansa. Parisen kertaa Leningradin sotilaspiirin alueella vierailtuaan Hanski totesi antavansa heille aikaa parisen  vuotta päästäkseen yhteiymmärrykseen neuvottelumetodeista.  En raatsinut sanoa H:lle ettei siihen riitä parisataa vuottakaan, vaikken yhtään tunne 1. venäläisiä, 2. venäläisyyttä, 3. Venäjää.

Nyt sitten venäläisten valkoiset "avustusrekat" ylittävät Venäjän/Ukrainan rajan ilman mitään sen muodollisempia rajamuodollisuuksia, eikä TIR-tunnuksiakaan kuormureissa näkynyt. Niin. eikös Vennäänmaa jo vuosia sitten haistattanut piutpaut koko kansainväliselle tiekuljetusjärjestelmälle. Ja jokainenhan, joka on toiminut kuljetusalalla, tietää ettei isoja ja kalliita rekkoja kannata liitutella tyhjänä. Niinpä nytkin, kun tarkistamattomat "avustustarvikkeet oli purettu, saatiin paluulastina aseita, ilmatorjuntaohjusten laukaisualustoja sekä raskauttavaa todistusaineistoa militaaritarvikkeista joissa on teksti:MADE IN RUSSIA.

Elämme mielestäni epämiellyttävän mielenkiintoisia aikoja, ikäänkuin tälläisiä "Kuusisen Kansantasavallan" avustusaikoja olisi eletty ennenkin, vai lienenko sittenkin ihan harhateillä???

                           Kunhan mietti Jappa eli Ailion Jari

 

 

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1