Blogi

ARMI(as) 22/2014

Tuskin kukaan, joka on viimeaikoina seuranut tiedoitusvälineitä, joko tahtoen tai tahtomattaan, ole välttynyt havaitsemasta sitä, että joku ARMI on tullut ja hullaannuttanut tämän kansan ja maan.  Mutta kukaan ihmeen ARMI?Asia alkoi kaivelemaan ja vaivaamaan senverran että oli ihan pakonomainen tarve ottaa selvää, että mistä tässä kaikessa oikein on kysymys. Asian ytimeen ei ollut kovinkaan vaikeaa porautua. Kysymys on, nähkääs vuoden 1952 Suomen Neidosta ja Miss Universumista. Ollen nyt jo ns. seniorikansalainen (lue: vanhus) olin siis tuona ikimuistettavana vuonna n. 4 vee ja muistikuvani ko. sykähdyttävästä tapahtumasta jokseenkin hämärän peitossa. Objektin nimi on siis Armi Kuusela-Williams (ei mitään sukua Williams-tallille?), ent. Kuusela-Hilario, os. Kuusela ja siis vuoden 1952 Miss Universum. Tämä tittelihän oli huomattavasti laaja-alaisempi kuin nykyinen Miss Maailma- nimike, joka oikeastaan edustaa ainoastaan jonkinlaista paikallismissukkaa. Siihen aikaanhan ei vielä tunnettu paljoakaan universumia, sama vain oli jotenkin melkoisen kattava. Nykyisin, kun universumista tiedetään enemmän, ei sitä tilaa edustavaa missiä enää valita.  On se universumi osoittautunut senverran kolkoksi ja kylmäksi paikaksi, ettei kukaan neitokainen halua edustaa semmottia.

Armi siis saapui 80-vuotispäivilleen syntymäkyläänsä, Muhokseen, missä tuommoinen läpi sitten lieneekin, ja kunnantilaa markkeeraava peruskoulurakennus täyttyi kolmesti vastaantulotilaisuuksista sillä väkea riitti niin paljon töllistelemään tätä aikansa "julkkista" Saman ajan selostajakuuluisuus (radiosta) Pekka "Nenä" Tiilikainen loihe lausumaan että hnen ihailunsa Armia kohrtaan oli suunnaton, aina siihen asti kun kuuli objektin nainneen "ihmissyöjän" Tähän kohtaan lienee paikallaan pieni tarkennus: Armi nimittäin avioitui, maailmalla liikkuessan Filippiinien Manilasta kotoisin olevan hotellisti Virgilio "Gill" Hilarion kanssa ja nenäPekan oli hieman vaikea hahmoittaa tapahtunutta tilannetta. Olihan Phillippiinit jossain pitkospuitten takana ja "Gillin" nimi vaikea ääntää, sen ajan suomalaisille. Pariskuntaa kuulemma ajelutettiin UKKOPEKAN vetämässä, puujunavaunuisessa letkassa ympäri Suomea, pysähdyttäen joka maitolaiturilla ihmisten töllisteltäviksi. Tiedättehän, vaunun etuovesta sisään, kulku vaunun läpi, nyökkäys "kohuparille" ja takaovesta ulos.  On sitä siis Suomessa osattu hyödyntaa julkihenkilöitä ennenkin, vaikkei Jenkkaa-Junttien-Kanssa- ohjelmasta osattu vielä edes uneksia.

Toivottavasti kukaan Armi-fani ei ottanut itseensä ylläolevasta. Leikkihän minä vain laskin ja yritin todistella ettei näissä julkkisjutuissa ole tapahtunut mitään muutosta tahi edistystä viimeisen 60 vuoden aikana.

Lopuksi sitten vielä ihan uusi EU juttu eli direktiivi, ja TÄRKEÄ sellainen, luettu eilisestä tiedoituslehdestä, Iltasanomista: " EU yrittää tehdä tiskihanskoista ja uunikintaista virallisia suojaimia. Suomi vastustaa tätä, sillä hallituksen mukaan tuotteiden siirtyminen suojainten vaativampaan luokkaa toisi pienille kintaiden valmistajille huomattavia lisäkuluja" Mitä ihmettä tähän voisi vielä lisätä tai asiaa kommentoida kuin että maailman valmistumiseen on vielä PIIIITKÄ matka??

                                                          Muisteli ja arveli Jappa eli Ailion Jari

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1