Blogi

HUUHAA (28/2014)

Tämänpäivän Hesari uutisoi näyttävästi: Skepsis ry on myöntänyt tämänvuotisen HUUHAA-palkinnon Uskomushoitojen Etujärjestölle. Lisäksi TV uutiset kertoivat että suuresti ihailemani, 60-luvun Huuhaa-tähti (oma nimityksensä) estraditaiteilija, myöhempien aikojen taidemaalari, Martti "Huuhaa" Innannen on ns. siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Kuka vielä muistaa Elsan, kohtalonlapsen tai Gunnar-pässin? Tuskin monikaan? Mutta, Uskomushoitojen etujärjestö, mikähän se semmonenkin oikein lienee?Onkohan putiikki joteskin tämän viimeviikon aikana tapahtuneen massaeroamisen Suomen Evangeljumis-Lutheruslaisen kansankirkosta takana?? Väitetään, kuitenkin että todellisena syynä tapahtuneeseen kansainvaltaisen kansaedustuslaitoksen kansalaisaloitteesta lähteneen laiksi kehittyneen "tasa-arvo-avioliittolain" hyväksyminen sekä valtiokirkon arkkihiipan siitä antama positiivisluontoinen puolto- ja ymmärtämisjulistus. Ehkä asia ei olisi herättänyt niin suurta hulabaloota jos käsitteitä olisi hieman selvennetty.  Ei puhuttaisi tässä tapauksessa AVIOliitosta vaan ainoastaa käännettäisiin käsitteet ja kiisteltäisiin OIVAliitosta. Pienehkö, mutta samalla huomattava käsiteltävien käsitteiden erottaminen toisistaan. Miten olisi?

Muutenkin on ikivanha uskonnollinen saaga alkanut muutta ulkoista olomuotoaan. Muistattehan, miten vielä, ihan hiljakkoin, laskettava ajanjaksomme merkittiin lyhenteillä eKr ja jKr eli ennen Kristuksen syntymää ja sitten taas sen jälkeen. Nyttemminhän merkintätapaa on muutettu ollen ne eaa ja jaa eli ennen ja jälkeen ajanlaskumme alkua. On Kr eli Ziisus-lapsonen saannut huutia asemastaan ajanlaskun jakajana. Tähänkohtaan sallittaneen pieni hyppäys(?) Miten ihmiset eaa saattoivat tietää ajanlaskunalkamisen ajankohdan ja vieläpä vuoden tarkkuudella, eli miten tiedettiin, että elettin esim. vuotta 354 eaa (eKr) Tarkkaan olivat (tähdistä laskeneet?) origo-pointsin eli 0 hetken. Jotain fibaa on kuitenkin senaikaisessa ajanseurannassa täytynyt olla, vai miten selitätte sen että jouluaatonhan pitaisi olla samalla uudenvuodenaatto. Siitähän vuosi alkoi, 0-hetkestä. Näin ei kuitenkaan ole vaan joulu- ja uudenvuoden väliin mahtuu kokonainen viikko eli 7 päivää. Ei kai tällä vaan ole mitään tekemistä nykyajan kohumedian kanssa? Oli tämän asian kanssa nyt kuinka hyvänsä, olemme jokatapauksessa lähestymässä tätä tuhansien vuosien takaista tapahtumaa.  On kuitenki hyvä asia, että kaikesta ja muusta hurlumheistä huolimatta joka nykyajan jouluamme hallitsee ja vallitsee, on alkuperäinen idea ihan hyvä ja kannatettava. Että ihmiset ja ihmiskunta edes kerran vuodessa yrittäisivät haudata sotaisimmat ja typerimmät kiistansa ja ja hiljentä miettimään asioita hieman syvällisemmin ja toisiaan ymmärtäväisemmin. Kyllä se halu ja kyky on meissä jokaisessa, kenellä kuinkakin syvällä mutta se on  ja pitäisi sen päästä nyt paremmin esille ja vaikuttamaan olemiseemme ja käyttäytymiseeme. Eikös vain.

Näillä sanoilla ja ajatuksilla haluaa toivottaa satunnaisille lukijoilleen OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUA                 Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1