Blogi

EXPERTIT (29/2014)

 

Sehän on nyt yleisesti tiedetty että on lottovoitto, oikeammin eurojackpot, syntyä Suomeen, 97 vee, suhtkoht täydelliseen maahan. Olet täytellisesti samaa mielipuolta, uppeeta on. Kuitenki, rehellisiä ollaksemme, täytyy myöntää, että puutteitakin Eldoradossamme kuitenkin löytyy. kun tikulla kaivaa. Venttahool, esim. soteuudistus, kuntauudistus, Kukkenhaim-muuseo, some-kikkailu, P. Väyrynen (ei varsinaisesti puute, pikemminkin lisärasite) NATO-optio sekä muutamia muitakin, tässä nyt nimeämättömiä. Mutta ei huolenhäivää.  Meillä on myös leegio asiantuntijoita, yhden alan sekä myös kaikkien alojen semmotteja.  Mistäkö moinen väittämä?? Helppoa, rakas Watson. Pelkästään tämänpäivän Hesarin yleisönosasto joka osio on nyttemmin nimiöity uudelleen mielipidesivustoksi, antaa meille uutta toivoa siitä, että kaikki puutteet ovat ratkaistavissa.  Katsotaanpa, eli käydään läpitte. Jokainen ajatelma ja tietoisku on myös otsakoitu.

1. Vessavesiä ei pidä dumpata Itämereen. Taitatkos tuon paremmin sanoa tai olla toista mieltä? Tosin olen ymmärtänyt, että dumppaaminen tarkottaisi jonkinlaista alennusmyyntiä tai semmosta ja kysymyksessä olisi pumppaaminen.  Niin tai näin: ei Itämereen.  Tässä oiva kehoitus Leningradin kaupungille (vai mikä Piruunpietari se nykyään taas on?) Juttu antaa ohjeet, miten pitää menetellä.

2. Taiteille enemmän vapaita tiloja.  Aivan, Guggenheimhan on jo tulossa? Ja Kiasma kenties menossa, se kun on rankattu Stadin epäsuositummaksi turistikohteeksi. Taidetta kuitenkin pitää suosia ja siitä on paljon henkilökohtaisia mielipiteitä. Otsikot jatkuvat: 3 Tapahtumajulisteet ovat osa kaupunkikulttuuria. Eli kaikenlaiset sähkökaapit (?) ilmoitustault, vapaat seinäpinnat ja muut sopivat alustat ovt täynnään erlilaisia " ilmoituksia" ja tiedonantoja erityyppisistä, tärkeistä tilaisuuksista.  Niitä on innokkaasti liimailtu pitkittäin ja poikittain käyttäen kiinnitysaineena sellaista liisteriä joka ei helposti luovuta seinällä pitämäänsä lappusta. Kulttuuripitoiset mielipiteet jatkuvat: 4. Kirjallisuustalo toisi lisäenergiaa Helsinkiin. Totta, ja lisäksi se kävisi osaratkaisuksi yhä yltyvään energiatarpeeseen. Miten tämä käytännössä toteutuisi, sitä ei tämä yhden alan asiantuntija kuitenkaan suostu paljastamaan. Hieman yksilöidymmin ehdottaa eräs alanmies (nainen?)  että 5. Miten olisi Mika Waltarin kotimuseo. Valitettavasti Mika Waltarin (Sinuhe Epygtiläisen) lapsuudenkoti oan aikaa sitten saannut luovuttaa tilansa ja alueensa SDP:n uudelle puoluetoimistolle.  Tämä liuenee sitä uusiokäyttöä?  Mutta seuraava mielipide kumoaakin sitten nämä kaksi edellistä. 6. Suomalaisella kirjalla on jo oma museo. Missä, minä vain kysyn: MISSÄ. 

Aluepolitiikka lienee seuraava asiantuntijalausunto? 7. KELA:n palautukset sotealueille. Ihan totta. Tähän mennessähän palautukset ovat tulleet yksityisille ihmisille, siis ihan väärin suunnatusti.  Vastaanottajana aluehan edustajaa laajempaa ihmistyhmää ja on siten suositeltavampi. Eikö totta?

Muita juttuja ovat vielä 8. Perustarpeilla ei pitäisi rahastaa. Ihan totta ja Stadin yleiset vessatkin muuttuvan vuonna 2015 maksuttomiksi, joka kaikille pissahätäisille tiedoksi saatettakoon.

Vielä pari otsaketta 9. Senaatintorilla on joulutunnelmaa. Totta sekin. Kävin parisen päivää sitten toteamassa sen, Tuomaanmarkkinoilla

Ja vihonviimeiseksi: 10 Tietokoneitten käyttö vie liiaksi aikaa. Totta, siksi lopetankin tämän tähän ja häivyn saunaan .

Otsikkokuva on viime joulunajoilta, tekemässä joulutryffeleitä

                        Löylynlyömäksi lähtee    Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1