Blogi

VIIMEISTÄ VIEDÄÄN (30/2014)

 

Aivan oikein: viimeistä viedään, nimittäin huomenna, viimeistä päivää tänä vuonna eli vuonna 2014- Sitten se on loppu, slut, the end. Koittaa ensi vuosi eli AD 2015 Paradoksaalista on vain se, että vuoden vaihtuessa  klo 00.00 ensi vuosi muuttuukin täksi vuodeksi (= tämä vuosi) ja kuluva vuosi taasen muuttuu viime vuodeksi. Siis melkeinpä henkeäsalpaavia muutoksia on siten odotettavissa. Vuoden näin vaihtuessa on tapana fundeerata mitä kuluva vuosi toi tullessaan, mitä kivaa ja sitten taasen mitä vähemmän kivaa.. Kivaa, noin yleisesti ottaen, on tietysti että taasen se vuosi on "vierähtänyt" ja olemme siis kokemuksia rikkaampi ja viisaampia. Vähemmän kivaa taas edustaa se, noin yleisesti ottaen, että olemme vanhentuneet yhden vuoden ja tulleet jos ei nyt suorastaan raihnaisiksi, niin ainakin vanhemmiksi. Kolottaa, muisti reistailee, askel lyhenee, henki pihisee (onneksi) eikä suklaajätsikään maistu enää samalta kuin ennenvanhaan, kakruna. Vaan mitäs tuosta! Joskus tuntuu siltä että on aina vain vaikeampaa tajuta nykytekniikan kehitystä sen tuomaa hyvää. Kaikenmaailman tekniikan vempaimia, joita ihminen ei kerta kaikkiaan voi elää. Enkä tarkoita ainoastaan eriasteisia televempaimia: "äly"puhelimia, tabletteja (Asperiini?) iPhoneja ja mitä kaikkia niitä jo onkaan?  Vaan myös arkipäiväsimpiä elämää helpottavia laitteita. Clas Ohlson on eräänlainen ostostaivas (-helvetti) näille tuotteille. Otetaanpa nyt vaikkapa vain tuo sähkökäyttöinen nenä- ja korvakarvojen leikkuri. 64 vuotta elin kaipaamatta tuota elämänhelpottajaa.  En sitä edes osanut sitä halajata, kun en siitä mitään tiennyt eikä koko kapistusta edes oltu keksitty. Tai mites olisi jatkojohto johon voit liittää kymmenenkin laitetta ja vieläpä erilaisille töpseleille.  Ainoa ongelma lienee se, etten tiedä tahi omista niin montaa laitetta jotka tähän johdonpätkään pitäisi liittää.  Kaupaksi kuitenkin tuntuvat menevän. Monista CO:n laitteista ei osaa heti, ainakaan tyhmempi sanoa, mihin sitä käytetään.  Vaan ei syytä huoleen, jokaisen kämikän vieressä tai alla on lappunen, joka kertoo elämää suuremman käyttötarkoituksen.  On itsestään syttyviä/sammuvia valoja, ajastimia mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin, erikseen tietysti sisä- sekä ulkokäyttöön. Interaktiiviset lelut, esim. Förby, on jo niin monipuolinen, netissä ladattava vapaa-ajanviettoväline, ettei sen käyttäjäksi pysty muu kuin nykyajan kersa. Niin ja tietysti insinööri, tuo kaikkien alojen asiantuntija.

Yksi luotettava ja tarpeelinen laite meiltä kuitenkin vielä puuttuu, ja jonka tarve kasvaa näin uusina vuosia.  Koje, joka kertoisi meille tuelevaisuuden eli lähinnä ensi vuoden. Rakastummeko, rikastummeko, sairastummeko, tervehdymmekö, matkustelemmeko, ja kaikkea tommottia.  Henkiläkohtaisesti itseäni kiehtoo tuon listan neljäs kohta, ja syystäkin.  Sitä ei vain korteista, kristallipalloista näe, valitettavasti, eikä edes ennustaeukko eli porvari yhdellä ärrällä, siis povari, pysty meille luotettavasti kertomaan. Ja ehkä niin on ihan hyvä, tulevaisuuden tietäminen saattaisi olla todella pelottavaa, eiks totta?

Näillä harmailla lauseilla haluan toivottaa kaikille tutuille, jotka tätä sattumalta lukevat: OIKEIN ONNEKASTA JA MENESTYKSELLIST UUTTAVUOTTA 2015.

 

Ai niin, otsikkokuva kuvaa ehkä parasta keinoa kurkistaa tulevaisuuteen ollen se maassaamme laajahkossa käytössä aina uusivuosin eli vuotten vaihtuessa

                                     Ennusteli teitille Jappa eli Ailion Jari

 

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1