JAPAN PLOKI

VELLOO (2/2015)

Mikä ihme nyt taas velloo? Tietty tämä pitkäpiimäinen ja katkeamaton NATO-kiistely.  Aremiikka on kuulemma pyytänyt Isänmaatamme osalllistumaan liitovoimillaan yhteisharjoitteluun puoulustamaan eteläistä naapuriamme, Eestimaata. Mikä ettei, Ylipäällikkö, ulkoasiain kansankomissaari sekä hyökkäysministeri ovat kuitenkin triona sooloilleet notta semmottii käskykirjettä ei ainakaan heidän työpöydilleen ole ilmestynyt vaikka Pohjois-Amerikan Yhdysvaltain sanojensaattaja niin väittääkin.  Me tietrusti uskomme omiamme kuten aina ennenkin ja kun varsinkin tiedetään minkälaista se kirjeenkanto sielläpäin tuppaa olemaan, lähinnä Aku Ankan toimesta. Käsite NATO- OTAN (ransk. F) alkaa tunkemaan itseään maassamme jo joka taholle oli sitten kysymys tulevista vaaliteemoista tai puolustustarpeittemme tulevaisuudesta. Ja p....t, koko kiistely alkaa jo vaikuttamaan ihan samalta kun eräs maailman tunnetuimmista turistinähtävyyksistä. Tarkoitan siis Englannissa (vai onko se Walesissa, Skotlannissa tai peräti Sussexissa?) nahtävillä olevaa Loch Nessin "hirviötä" Tämä kohde kun tuo tuohon lilliputtikylään vuosttain miljoonia(?) turismoja sekä miljoonia(?) puntia. Ja mikä ihmeellisintä, tuota töllistelyn objektia ei kukaan ole edes vielä, todistettavasti,omin silmin, nähnyt. Vaan mitäs tuosta, idea elää ja tuo vaurautta!! Eihän se ole tyhmä joka valuutan vastaanottaa vaan se, joka sen ojentaa. Eiks totta? Samaa liivintaskuhuumoria alkaa edustaa (rupeaa edustamaan) erilaiset vaaligallupit joilla mitataan, näin vaalien välissä, mutta läheisyydessä, eri puolueitten kannatusta. Vielä jonlinaikaa sitten tämä tulokset otsikoitiin esim.: "KEPU nousi Suomen suurimmaksi puolueeksi", tai: "KOK kutistui minipuolueeksi.#  Kuitenkaan valtasuhteet enempää Parlamentissa kuin kuntavaltuustoissakaan muuttuneet mihinkään suuntaan, satunnaisia puoilueloikkauksia lukeenottamatta. Nykyisin uutisoidaan jo kuitenkin ainoastaan suosituimmusaseman muutoksista.

Muuta: Viime viikon perjantaina tuli kierrettyä maapallo eli tellus neljässä tunnissa ja € 9.-/lärvi. Miten mahdollista? Matkailumessuilla, tietty.

 Eilen tuli reissattua paikallisbussilla Myyrmäkeen ja sieltä Tikkurilan kautta takaisin Länsimäkeen. Bussissaistumisaika: 3,5 tuntia , ja koko ajan samassa kaupungissa. Asumme siis tosi ISOSSA  taajamassa. Miksi? Kävin palauttamassa kesällä lainaksi saamani kyynärsauvat välinelainaamoon.

Odotettavissa: Ilmainen Ruotsinristeily (€ 100.-) 2/2 - 4/2 sekä TURPO-seminaari Sandiksessa 7/2 ja parturiinkiin olisi kerettävä, mieluummin ennen hammaslääkäriä (5/2) ja sitä sitten seuraa, niinikään, "ilmainen Räävelin-reissu" Että kyllä sitä eläkkeellä olevaa seniorikansalaistakin viedään! Eller Hur?

Ai toi otsikkokuvako? Mitäkö se kuvaa? Siinä kuvaan suosikkirunoilijaani, turun kielellä runoilevaa Heli Laaksosta Akateemisessa Kirjakaupassa signeeramassa minulle uusinta teostansa. Vieköön tämä kuva ajatukset pois ikävistä asioista kohti korkeamman kulttuurin, kirjallisuuden, maisemiin.

                              Runoili Jappa eli Ailion Jari      

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1