JAPAN PLOKI

MIR (4/2015)

MIR (ven.)=RAUHA

Pransumaan prinssi Holland ja Germanian (valtakunnan) kansleri Merkel ovat istuneet alas kera Vennäänmaan tsaarin RASputinin kanssa, Moskovassa . Aiheena on kuulemma ollut Rauhan hieronta. Lieneekö kysymyksessä sama Rauha jota Paasikivikin kävi jo aikoinaan (vv. 1939 - 1944) hieromassa samassa kaupungissa? Innokkaasti ja tuloksettomasti on tuota Rauhaa hierottu eri paikoissa läpi ihmiskunnan historian. Ja aina yhtä tuloksettomasti. Paasikiven lisäksi muistettaneen Enklannin Prime Minister Chmaberlain joka hieroi sitä Hitlerin (oik. Schiglgruber) kanssa Munchenissa 1938.  Rauha meidän aikanamme, uutisoitiin aikanaan .  Meidän aikamme osoittautui vain melko lyhköiseksi, vähän niinkuin ns. miesmuisti. Ja sotahan siitä(kin) saatiin aikaiseksi, vieläpä oikein maailmansota, järjestysnumeroltaan II. Iisakin Kirkkoa rakennettiin aikanaan kauan, niin kauan että se antoi kestoaikansa käsitteeksi koko aikakaudelle.  Toiseksii ei myöskään jää käsite LÄHI-IDÄN RAUHANNEUVOTTELUT joita käydään milloin missäkin milloin kenenkin johdolla.  Jo kolme sukupolvea on näitä neuvotteluita tuloksettomasti käynneet ja tuloksettomiksi ne tulevat jäämäänkin.  Ainoa keino lopullisen rauhan saamiseksi siellä edellyttää, että jompikumpi osapuoli poistetaan, tavalla tai toisella, koko alueelta. Mieluummin molemmat ja asutetaan sinne ahkeria ja älykkäitä uudisasukkaita esim. Kiinasta. Loppuu sekin alituinen aitojen ja muurien rakentaminen hedelmättömien keskusteluiden tuloksina.

Näitä ajatuksia tuli mieleeni eilen ollessani Maanpuolustuskiltojen Liiton jokavuotisessa Turvallipoliittisessa (TURPO) seminaarissa sotilasalue Santahaminassa, Maanpuolustukorkeakoulun Auditorisalissa. Henkilöllisyys tarkistettiin, kulkuluvat olivat kunnosssa. Käsiteltiin tilannetta Ukrainassa josta uusinta tietoa toi, suoraan Kiovasta edellisyönä saapunut, Member of Parliamant, Ilkka "Ike" Kanerva. Tilanne lienee kinkkisempi, kuin voimme arvatakkaan.  On vaikea keskustella erään maan joukkoje vetämisestä, kun niitä joukkoja ei, kuulemma, siellä edes ole.

Alustajina toimivat ensiosiossa kenraaliluutnantti Arto Räty, pääsihteeri Vesa Virtanen sekä kenraalimajuri Timo Kivinen. Kentsut olivat puolustusministeriön kanslia- ja strategiapäällikkö, pääsihteeri on Turvallisuuskomiten pääsihteeri.

Toisosion alustajat olivat valtiosihteeri Peter Stenlund, Kansanedustaja I. Kanerva, ministeri, kansanedustaja Pertti Salolainen ja puolustusvaliokunnan pj, kansanedustaja Jussi Niinistö. Huipputietäjiä siis.

Nyt tiedän lisäksi mikä ero on hyber- ja kybersodankäynnin välillä.

Paljon "pureskeltavaa" sieltä kyllä sai mukaansa, ei kun pureksimaan.

Otsikkokuvassa paneelikeskustelijat, eli jälkiosion alustajat luetellussa järjestyksessä, vasemmalta oikealle: Stenlund, Kanerva, Salolanen ja Niinistö, äärivasemmalla paneelin vetäjä pääkirjoitustoiimittaja Yrsa Grune, Huvudstadsbladet

                                      Seminarisoi Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1