JAPAN PLOKI

HUIPULLA (6/2015)

Huipulla on nyt puolueista ainakin KEPU eli ent. Maalaisliitto.  Huippupaikka perustunee suurimmilta osiltaan ihmisten miesmuistiin eli jonkinlaiseen kananlentoperusteiseen mieltämysrakenteeseen.  Antaa olla, sieltähän on enää ainoastaan yksi suunta. Alas tullaan, niinkuin ovat tulleet mm. VR lippujen hinnat. VETURI-niminen nettisivusto sitä nyt tarjosi, matkaa kiskomeniölla Helsinki - Joensuu ja hinta: € 19.-/pers. ja suunta.  Pakkohan se oli ostaa, kun halvalla sai. Sehän oli aikoinaan monitoimimies Sulo Vilenin businessmotto, kuten muistanette.  06/03 pitäisi sitten hypätä Lentävään Karjalanpiirakkaan (vrt. Lentävä Gaalakukko by Esa Pakarinen Sr.) Gaalakukon tapaista muhevaa matkaa tästä ei kuitenkaan muodostune, puuttuu nokisavu, vihellykset, mannet ja tietysti Sr. Matkalippukin on itsetehty, tai ainakin itseprintattu, A4, ja löytyyhan se myös kännykästäkin. Kätevää ja virtaviivaista, mutta melkoisen persoonatonta.  Niin, ja mitähän ihmeen katsomista tai tekemistä siinäkin lävessä mahtaa loytyä?? Ilosaari Rockhan on vasta kesällä ja oliko sekään Joensuussa? Jossakin sielläpäin kuitenkin, tiemmä.

Huipulla on myös suomalainen vahva laji: hiihto, lainatakseni Äitee Rantasen lausuntoa. Vai lausuikohan hän niin? Eikä tästä sitten senenempää. Loppu. Piste.

Eilen tuli käytyä fysioterapeutin luona.  Hän tutki ja käänteli, tutkaili ja väänteli.  Tilanne ei liene toivoton, mutta kaikenlaista sitä ennen pitää tehdä jos vielä meinaan jatkaa noita maratoonijuoksuja.  Ensi perjantaina aloitetaan sitten kuntosalilla, jo tänään kotona aloitettavien ventysvoimailuliikeiden harjoittamisen lisäksi.  Ei kait se ihan mahdotontakaan ole, se kuntoutuminen, vaikkei enää ihan huipulle yltäisikään.

Tälläistä tämä on - tällähetkellä. Lionsien kevätriehat ja parlamenttivaalit lähestyvät, eikä niiden erottaminen toisistaan lienee niinkään vaikeaa kun ensikuulemalta saattaisi tuntua.

Kevät (enemmän tai vähemmän) keikkuen tulevi ja me sen myötä suuntaamme kohti kesää, joka edelttä pian saapuvaa syssyä.  Eikös olekin optimistista ja posetiivistä, vähän niinkuin posetiivarin apinan hännästä vääntäisi

Otsakkeen kuva kuvaa aikoja aikoja sitten, v.1971 jolloin olin todella huipulla. eli Empire State Building näköalatasanteessa Isossa Omenassa. Mistä lempinimensä, nickname, saannut.  Niin, ja sieltäkin oli vain yksi suunta, alaspäin.

 

                                     Mietti ja muisteli Ailio Jari alias Jappa

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1