JAPAN PLOKI

KEHITYSTÄ(9/2015)

Että sitten pännii, ottaa päähän, harmittaa ja luonnollisesti myös viluttaa (unohtuiko teenviiva?)

Mikä nyt sitten voi näin potuttaa, kauniina kevätpäivänä? Sekö, ettei aurinko sittenkään sammunut, muutama päivä sitten? Vaiko se, että Putin pulpahti takaisin? Murheen aiheitahan ne nuokin saattaisivat olla, mutteivät kuitenkään kelvollisia syitä tämmöiseen kelvottomuuden tunteseen joka nyt mieltä hallitsee ja vallitsee. EI, syynä on se, että  tunnen täysin pudonneeni ns. kehityksen kelkasta, ole hukassa ja kelvoton, sopimaton nykyajan maailmaan. Näiän ainakin tuntui kun avasin "markkinaraamatun" eli BILTEMAN uusimman kuvaston. Jo sivulla 10 havaitsin, mitä kaikkea hyvää minulta oikein puuttuu, mitä ilman ihminen ei kertakaikkiaan VOI elää. Sieltä hyppäsivät silmille esimerkiksi Friteerauskeitin, mikä se sitten lieneekin, Vohvelirauta, ilman sitä jälkkäri ei maistu miltään, risikeitin, ei kait kukaan nykyisin valmista riisejään kattilassa? Museohommaa. Pöytägrilli, joka mahdollistaa sen, ettei tartte pers. ahteriaan penkistä enää nostaa. Puhumattakaan nyt sitten grilliritilöitten pesualtaasta. Ohittamaton kapistus, kertakaikkiaan. Pelkkä tehosekoitin köökissä kertoo taantuman tason, nykyään tarvitaan erikseen myös Smoothie-sekoitin. Ei haittaa, että trötöt ovat ulkoisesti melkein samannäköisiä, smoothie vaatii oman kapistuksesnsa, mikä se smoothie sitten lieneekään? Yleispidike puhelimelle ym. tarvitaan käsien vapauttamiseksi tärkeämpään. Kysymyksessä ei siis ole se Hands-free, jonka pitäisi vapauttaa tassut autoon hallintaan.  Pisteenä iin päälle on tietysti Aurinkokennovirtapankki jonka perimmäistä tarkoitusta voi vain arvuutella. Että tommottii kaikkee puuttuu ja silti pitäisi jotenkin elää ja parjätä. Vaikeeksi menee, sano mun sanoneen. Kun vielä radiosta kuulen että minlla aivan väärä liittymä kartuttaakseni S-korttini bonus-pisteitä. on henkisen alamäkeni alku jo hyvin rasvattu.

Ehkä ainoa syy jonkinlaiseen ilahtumiseen voisi olla se, että voitin eilen taas lotossa, samaisen € 10.-, jonka olen voittanut viime vuonna peräti 6 kertaa.  Niin, oikeastaan tämäkin masentaa, kukas nyt, ihan oikeasti, jaksaisi tuollaisesta summasta? En minä ainakaan. Enkä varsinkaan, kun muisten, kuinka paljon olen ko. pelissä menettänyt.  Että tälläistä tämä nyt sitten on.

Otsikkokuvani lienee kuitenkin positiivihko, mutta se johtuu pelkästään siitä, että se on otettu Turussa muutama vuosi sitten, kun olin Aurajokivarressa kuuntelemassa Mattia ja Teppoa. Väkisinhän se pistää nauramaan. vai mitä ?

                            Murehti Jappa eli Ailio Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1