JAPAN PLOKI

HERÄTKÄÄ (11/2015)

Mistäs sitä nyt sitten pitäisi oikein herätä?  Oikein! Prinsessa Ruususen unesta tietenkin.

Valtakunnan virallinen tiedoittaja, Iltasanomat, uutisoi tänään mm. seuraavaa: "SUOMEA ODOTTAA KANSALLINEN KATASTROFI. Putinin lähipiiriläinen, Aleksander Zapesotski, antaa täyslaidallisen Suomelle. Ystävyyden lopun taustalla Z arvioi mm. sen että Yhdysvallat on ottanut Suomen hallintaansa". Ja lehti päättää: "En epäile, etteikö muutaman vuoden pehmittelyn jälkeen onnettomia naapureitamme vedetä mukaa Natoon ja heitä odottaa Viron, Latvian ja Liettuan kohtalo, Zapesotski kirjoittaa"  Voiko tuon enää suorasukaisemmin sanoa?  EI VOI.  Mutta miten reagoivat meidän "päättäjät"? Kääntävät kylkeään, jatkavat uniaan ja toteavat korkeintaan, ettei siltä suunnalta meitä uhkaa mikään eikä kukaan. Uskomatonta naiviutta, käsittämätöntä realiteetien puutetta, etten paremmin sano. Eivätkö Suomen ruhtinaat vieläkään tajua, keitten ja minkälaisten naapureitten kanssa me olemme tekemisissä?  Eikö historia ole opettanut mitään? Nyt on yhdestoista hetki ottaa pää pois pensaasta.  Täällä vaan keskustellaan ja kinataan siitä. pitäisikö liittyä NATOon vai ei. Entinen, punatukkainen ruhtinatar lanseerasi meille mielettömän käsitteen: NATO-option. Ei sellaista ole olemassakaan, paitsi ehkä utopistissa unissa. Aino Kassisen enneunien aika on jo ohitse.

Onko kukaan edes ajatellut kysyä NATO-sedältä, ottaisko se meidät poppooseensa, jos  saisimme päähämme jäsenyytä anoa?  1300 km yhteistä rajaa Neuvos, anteeksi, Venäjän kanssa tekisi meistä melkoisen riskijäsenen kyseiseissä klubissa. Kannattasiko heidän ottaa se riski? Tuskin!! Saatamme siis olla jo myöhässä, eli olemme tippuneet rattailta jos asioita tutkaillaan realistisesti.  Mitä sitten pitäisi tehdä? Jaa-a, senkun tietäisi.  En minä ole mikään "rautaa-rajalle-mies", kaikkea muuta, mutta kuten Paasikivi-vainaa aikoinaan loihe lausumaan: maantieteelle emme voi mitään

Suomelinnan Kuninkaan portin yläosassa on lausahdus: Suomalainen, seiso tässä omilla jaloillasi, äläkä luota vieraan apuun. Yksinkö tässä nyt sitten pitäisi seistä katsoa tumput suorina, mitä tuleman pitää.  Siltä se vähän alkaa tuntumaan.  Vielä eivät kuitenkaa kaikki portit ole takanamme kiinni, tilaisuuksiiin pitää tarttua, kun se vielä on mahdollista. Mehän tiedämme, että on turha likistellä kun p....t ovat pöksyissä.  Elämme ripeästi muuttuvassa maailmassa jossa menneitten vuosikymmenten realiteetit eivät enää välttämättä voimassa.

                                  Jotain tarttis varmaan tehdä fundeeras Jappa eli Ailio Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1