JAPAN PLOKI

NATOWAPPU (8/2016)

Jo vuosikausia ovat halitushenklömme hokeneet käsitettä NATO ja taivuttaneet sitä kieliopillisesti eri sijamuodoissa: NATOON, NATOSSA, NATOTTA, NATOSTA, NATOLLE, jne. Mistä pirusta (tai juuri siitä) tässä oikein on kysymys? Kysymys, joka kuulostaa aivan kuumaa perunaa suussaan pitävävältä, kylmää puuroa kiertävältä katilta. Osa halitushenkiköistä ja siten myös kansasta on sitä mieltä ettei meidän pitäisi siihen liittyä ja osa sitten että pitäisi. Yhteistä näille molemmille mielipiteille on se, ettei kukaan julkisuudessa kerro, kumpaa pidettä hän edustaa. Se vaan on olemassa jossain, bittiavaruudessa? Senverran asiasta on saatu selkoa että kysymyksessä on kysymys jostain turvataukuista? Meillä on eilen julkistettu oikein korkean tason tutkimustulokset joka luovutettiin ulkoministeri Timo Soinille, joka ei todennut asiasta mitään. Ja vaikeatahan se olisikin, sillä tutkinmus ei ottanut asiaan muta kantaa kuin etää Suomen on ratkaistava se yhdessä Ruotsin kanssa. Samaan aikaan Wennäänmaan ulkoasiain kansankommissaari Lavrenti Berija ( vai oliko se Lavrov?) varoitti Ruotsia liittymästä tähän NATO:oon. Jos näin kävisi, niin sotilaspoliittinen tilanne rajalla muuttuisi ratkaisevasti. Meinaako Vennää siirtää rautta rajalle tai jopa sen yli? Ja missä helevitissä se tälläinen yhteine raja Svedujen ja Ryssän välillä oikein on? Ei sitä ainakaan koulukartasta löydy (vielä?) Niin, ja miksi meidän pitäisi ratkaista tämä "ongelma" yhdessä Ruottin kanssa?

Mennäänpä ajassa taaksepäin. Vuosisatoja Suomi kuului Ruotsiin. Suomalaiset koulukirjat nimittävät tätä liittoa nimellä Ruotsi-Suomi, nimellä, jota ruotsalaiset opkset eivät tunne. Silloin Suomi oli Ruotsille kuin jonkinlainen syöpäkasvain jonka kunkku läänitti jollekin epäsuosioonsa joutuneelle aatelisheittiölle, kun alusi tämän pois silmistään muttei viitsinyt edes mestauttaa, niinkuin ajan tapa yleisesti oli. Sinne vain, Turun Linnaan mätänemään. Sitten vuonna 1808 Håkanit saivat eräässä kaakkoisessa yhteenotossa reilusti turpiinsa ja Suomi-neito liitettiin suureen ja mahtavaan. Tällä kertaa onnistuneesti. Alkoi liki sadan vuoden auvon aika: oma raha, onma tulli, omat (ruotsalais-)lait, oma itellalaitos itellamerkkeineen sekä oma intti ja vähitellen oma kielemme, siis suomi, alkoi nousta alhostaan. Eka Alexi oli kiva, sillä on patsaskin, Senaatintorilla, Stadissa (käykääpä kurkkaamassa, jos tienoille satutte) Aikakauden lopussa paha Nikodemus Kakkonen. tai oikeammin hänen ilkeämieliset neuvojansa, alkovat "syödä Suomea" Mm. oma intti lopetetiin ja häjyjen mespuoliset jälkeläiset käskytettiin kasakkajoukkioihin. Suomen mies kuitenkin äänesti jaloillaan ja välillisesti tästä johtuu myön minun nykyinen sukunimeni. Mutta se on sitten eri tarina! Yhteiseloa naapurin kanssa kesti n. 110 ajastaikaa. Nyt ollaan sitten ittenäisiä, ensi vuonna tulisi satku täyteen. ELÄKÖÖN, jo nyt! Tätä yhteielonaikaa  svenssoneilla ei ole. Sekin erottaa meidät heistä, Suomenlahden lisäksi. Lisäksi itänaapurilla ja meillä on jotain yhteistä n. 1300 kilometriä jota håkaneilla ei heidän kanssaan ole. Nimittäin hteistä rajaa. Nämä historialliset faktat, talvi-ja jatkosodan lisäksi tekevät lähtkohtamme tässä asiassa erilaiseksi kuin Ruotsin.

Muta tärkein kaikista: Onko kukaan kysynyt NATO-sedältä ottaisiko se meidät kööriinsä jos jostain syystä sitä sattuisimme anelemaan? Minä en ottaisi. Tuo 1300 kilometriä yhteistä rajaa naapurin kanssa on senverran riskialtis tekijä ajatellen NATO:n rauhanomaista olotilaa. Sotahan siitä saattaisi seurata. Ei, ei oteta Suomineitoa tähän Pendoliinoon. Seiskööt edelleen mlla jalollaan luottamatta vieraan apuun, niin Sveaporin muurissa lukee. Niin se on - pojjaat.

Ja katsotaan lopuksi Googlesta mikä piri se NATO oikein on? Ja G kertoo: Aviomiehen sisar. Nyt mä jouduin ihan pihalle.

Lopuksi saanen toivottaa kaiklle oikein hauskaa ja riemuisaa Walpuria, nauttikka kauniista kevätsäästä, tippaleivästä. vappuhuiskuista, ilmapalloista, toisistamme ja virttyneestä YO-lakista jos sellainen on sattunut tarttumaan följyyseen reissun varrella

 

Walborgin tunnelmissa riimitteli Jappa eli Ailio Jari

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1