JAPAN PLOKI

MIELETÖNTÄ (20/2015)

mutta kuitenkin totta - valitettavasti.  Mikä niin?

No se, että tässä lintukotomaassammekin löytyy ihmisiä, jotka ihan todella haluasivat sulkea rajamme kaikilta pakolaisilta, kaikista ilmansuunnista tulevilta ja kaikkia kärsimyksiä kärsineiltä. Se ei nykymaailmassa osoita vain  suhteentonta naiviutta ja yksisilmäisyyttä, oikeammin: silmättömyyttä eli sokeutta. Tällä tavallako meidän pitäisi muka kätkeä maailman hätä ja ihmisten kurjuus, pistämällä päämme pensaaseen, niinkuin jänikset tekevät? No hyvä, silloinhan emme todellakaan näe mitä ymparillämme tapahtuu. Valitettavasti tämä kurjuus ei poistu toimimalla tällätavoin.  Melko pian joku purasee meitä persauksista ja repii pois puskasta.  Mites sitten suu pannaan? Nauretaanko, silla sen väitetään lisäävän ikää? Ei auta kun ollaan pedon suussa ja tosiasioitten edessä

Ei ole kysymyksessä enää mikään tavallinen pakolais- tai maahanmuutto-ongelma, vaan elämme alkuaikoja ns. toiselle kansainvaelluksille. Tätä ongelmaa on lähestyttävä relistisella pohjalla ja tunnustettava se, että meidän on vastaanotettava ja autettava näitä hädänalaisia.  Edellisissä vaelluksissahan Euroopassa kävi hieman köpelösti kun asiaa ei hallittu ja osattu hoitaa. (kts "Isosta Maailmahistoriasta"?)

Suomi esimerkiksi on todellakin alueeltaan iso maa, varsinkin nykyiselle, viiden miljoonan populaatiolle. Puhutaan, että tänne olisi tulossa jopa 30.000 avuntarvitsijaa, kuulostaa hurjalta, muttei sitä ole. Lintukodon aika on nyt päättymässä. Pakko tajuta, tavalla tai toisella! Tuollaisen määrän voisi sijoitta esim. itäiseen tai pohjoiseen Suomeen, tilaa kyllä riittää, jopa isommallekin määrille. Tyhjää majoitustilaa on, maaltamuuton seurauksena ja lisää voidaan helposti pystyttää.  Tärkeintä olisi kuitenkin sopeuttaa nämä ihmiset yhteiskuntaa nopeammin kuin nykyisin tapahtuu.  Tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon, risusavottaa, kunnostustyötä, avustutöitä ja muuta sellaista joka ei enää suomalisille kelpaa. (marjanpoimijatkin pitää tuottaa Thaimaasta, häpeä, suomalainen peräkammarinpoika, jos osaat?) Koska majoitus ja ravinto(aluksi) ja vaatetus on "ilmaista" voitaisiin maksaa aluksi jonkinlaista päivärahaa (€ 20.-/päivä?) Vähitellen nämä ihmiset orientoituisivat maahamme ja tavoillemme (not boozing) ja pääsisivät jopa oman alansa töihin, sillä, ymmärttäkseni, he ovat lähtömaissaankin tienanneet elantonsa omissa ammateissaan.

En tiedä itsekkään, onko tuossa ylläolevassa mitään järjenhiventäkään tai toteuttamiskelpoista, mutta noitten hukkuneitten pikkulasten kuvien pitää kyllä herättää meitin viimeistään nyt toimiumaan ja huomaan mahdollisuutemme tehdä jotain konkreettista.

Toimitaan nyt kun se on vielä mahdollista, eikä odoteta sitä hetkeä kun meiltä ei enää mitään kysytä!!!!

Kuvan leiri ei ole Alepposta, Isisin ja al-Assadin "paratiisimaasta" vaan Affenanmaan Kattebystä, parin vuoden takaa.

                                       mietti ja "maailmaaparansi" Jappa eli Ailio Jari

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1