JAPAN PLOKI

EI MITÄÄN (21/2015)

 

Ei ole tullut aikoihin kirjoitettua mitään näille sivuille ja syynä lienee se, ettei ole tapahtunut oikeastaan mitään sekkaista josta jutun juurta ammentaisi.  Maailma lienee sitten lopultakin tullut valmiiksi? Vai olisiko sitten niin, että pallon pyörimisliike olisi pysähtynyt?

Mihin esim. Kreikka on kadommut uutissivustoilta ja maailmankartalta, Atlaksesta? Ei pahahdustakaan uudesta tukipaketista tai tiedonmurusia miten, milloin ja millä tämä demokratian kehto (ja hauta?) on viimeksi lyhentänyt velkojaan Saksan ja Ranskan pankeille!! Vieläkö vainaat vastaanottavat vanhuuseläkkeitä? Entä saako vielä ylimääräistä bonusta jos viitsii ja jaksaa hilautua työpaikalle ja vieläpä ajoissa? Kukapa lienee pääministerinä ja koska on seuraavat parlamenttivaalit?  Ei sitten mitään spekulointia kansainvälisessä mediassa.

Entä sitten Ukraina, mitä sinne kuuluu? Onko jo liitetty Venäjään? Miten voi Luhatskin (vai mikä se oikein olikaan) "kansantasavalta"? Kuinka toimii separatistien separaattori, kurriako tulee? Ei mitään kommentointia tai ennusteita.  No, Wladin Sukhoithan sukkuloivat nykyään Syyrian taivaan alla levittäen humanitaarista apuaan taivaalta täsmäpommien muodossa. Onhan sekin kuitenkin tyhjää parempi, tiemmä.

Kouluammuskelusta Amiriikassa on jo tullut niin jokapäiväistä toimintaa arkielämässä että uutisia niistä löytyy enää yhdellä palstalla, sisäsivuilta, jois sieltäkään. Kansainvaellusongelmatkin ovat, noin globaalisesti ja paikallisesti, sijansa löytäneet, alkuinnostuksen tyrehdyttyä. Aitaa sentään rakennetaan ja piikkilankaan kuitenkin vedetään innostuneesti keskeisessä Euroopassa. Totuus on se, että pakolaisia lähtee lähtömaista ja saapuu vastaanottomaihin .  Ongelmana tuntuu olevan se (täällä Suomessa) että voiko noille syöttää talakkunoo , mämmiä ja karjalanpiirakoita joka viimeksimainittu saattaa herättää hallitsemattomia ajatuksia tottumattomien mielissä, Onhan niissä kumminkin riisiä!

Talouselämän puolella jatkunee meklari Sipilän vetämä huutokauppa siitä kuka halvimmalla suostuu säästämään? Aivan kuten ns. huutolaislapsi-järjestelmä kukoisti vielä 30.luvulla. Taustakuoro Lylylaten johdolla veisaa ikivanhaa virttä: "Lisää liksaa, lyhyemmät työajat, pidemmät lomat hoi laari laari laa". Ja hyvin menee (kabineteissa)

Maailmassa on kivojakin juttuja, kuten esim. kuvassa näkyvä Silja Symphonian DeLuxde luokan hytti, johon tuli tutustuttua.

Riimitteli Jappa eli Ailion Jari

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1