JAPAN PLOKI

KÄÄNTÄJÄ (22/2015)

Kääntäjä?? Mikä ihmeen kääntäjä? No tietysti takin sellainen, eli takinkääntäjä.  Sehän on nykyisin modea, jopa korkeilla hallintopaikoilla, miksen siis minäkin.  Olen siis tanaan kaantanyt takkini.  Olen aina, ainakin omasta mielestani ollut melkoisen humaani mita tulee esim. pakolaisten tanne muuttamiseen ja turvapaikan hakemiseen.  Olen ajatellut, että heille pitää antaa mahdollisuus inhimiilliseen ja turvattuun elämään meidänkin pohjoisessa hyvinvointivaltiossamme.  Että he tulevat tänne ensisijoisesti siksi, että selviäisivät hengissä ilman jatkuvaa pelkoa ja epävarmuutta.   Olen kuvitellut (ja kuvittelen edelleenkin) että kyllä meillä on siihen varaa. Enkä ole koskaan ajatellut, että heidän pitäisi alituisesti kiittää ja kumarrella meitä kun olemme niin auttavaisia ja humaaneja. Tämähän on vain ns. "sivistyskansojen" velvollisuus ja etuoikeus, pitää huoli vähempiosaisista.  

Nimenomaan ns. muslimit ovat alkaneet käyttäytyä jo kuin isännät talossan. Paikallisessa terveyskeskuksessa näin miten etninen vähemmistöisä pyrki ohittamaan jonossa olevat muut potilaat pikkupoikansa kanssa. Mitkään henkilökunnan selitysyritykset eivät tuntunedet purevan. Hänen poikansa oli kuulemma sairas.  Terveyttäänkö ne kaikki muut potilaat olivat mukamas tulleet hoitamaan tämän Ibrahimin mielestä? Vaikka lapsi olikin sairas, niin niin olivat kaikki muutkin siellä olleet (pl. henkilökunta)

Helsingin paikallinen imaami, Anas Hajjar, sanoo Iltalehdessä idag, että Helsinkiin tarvitaan ainakin 10 uutta moskeijaa.,  Vai tarvitaan, kuka tarvitsee?? Minä en, eikä Nieminen. Niin, ja muualle Suomeen kans.  Lisäksi he puhuvat että he tarv itsevat myös kirkollisen verotusoikeuden, niinkuin meidän ev.lut ja Kr. kat. kirkkokunnillakin on.  Mutta ei immaammi ymmärrä että ne ovatkin meitin valtionuskontojamme, ihan kuin meillä on  kaksi virallista äidinkieltäkin suomi ja pakkoruotsi.  Ollaanko kohta vaatimassa myös kolmatta äidinkieltä, musulmaniskaa??  Lisäksi ovat puhuneet että paikallisista uimahalleista pitäisi saada heidän uskoisilleen omat kylpyajat (-päivät?) Nyt saa tää jo riittää, kuten suomenkielinen Carola aikoinaan veisasi 60-luvun rollarilappaletta The last time.

Maassa maan tavalla tai sitten maasta ulos, joko/tai

Tässä kohdin on kuitenkin mainittava, että edelleenkin suurin osan pakenijoista ja tännetulevista ovat todellisia henkensä edestä pakenevia ja heihin pitää suhtautua myötätuntoisesti ja ymmärtäväisesti.  Mutta vaatimus- ja valituspohjaisesti ei tänne pidä tulla eika heitä heitä pidä hyyssättämän.  Varsinaiset parempaa elintasoa hakevat pitää myös jo heti esittelyssä "rullata sivuraiteelle"

Miten nyt tämäkin on järjellä selitettvissä että kaksi erilaista muslimiryhmää, sunnit ja shiiat ovat kaikkein pahiten toistensa kimpussa ja innoikkaimmin vähentämäss toistens lukumäärää.

Pahinta tässä kuitenkin lienee, ainakin omalta kannaltani, se, että vuosikymmeniä kestänyt uskoni jonkinlaiseen yleismaailmalliseen, globaaliseen, yhteishyvään, on kärsinyt ainakin jonkinlaisia (pinta)kolhuja.

Ovatko uskonnot yhdessä tai uskonto erikseen sittenkin suurimpia syitä siihen epäinhimiillisyyteen ja vihanpitoon mikä maailmassa tuntuu edellenkin olevan aivan liian suuressa osassa vaikuttamassa ihmisten välisiin suhteisiin??

                Ns. suurten kysymysten ääressä vietti hetken Jappa eli Ailio Jari.

 

PS. Lisää seuraa aiheen tiimoilta.

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1