JAPAN PLOKI

Mikä hemmetin tulevaisuus?

No. katsotaanpa. Tuli tuossa käytyä mennä sunnuntaina Savoy-teatterissa katsomassa vuosittaista diggariclubin järjestämää "BACK TO THE SIXTIES"-tapahtumaa. sali oli -kuten aina enenkin - loppuunmyyty. Esiintyjinä mm. The Sounds, Rock-Jerry, Rale Weckström, Eero Raittinen, Jussi Raittinen, Topmost, The sixties singers etc. Yleisön keski-ikä jotain 60 ja 70 välissä. Oli milteipä mieltäylentävää kuulla oman nuoruutensa mielimusaa ja antaa muistojen virrata. The Beatles ja koko 60-luvun muutkin pop-bändit. Tuli mieleen että me ns. suuret ikäluokat olemme saanneet elää enimmäkseen ihanaa elämää. Sodat oli sodittu, hävitty ja alhosta noustu. Maa rakennettu. Elämä oli voittanut ja selkiytynyt. Tulevaisuus näytti ja osoittautuikin upeaksi. TV:n tulo pienensi maailmaamme ja näimme miten muualla elettiin. Musiikki yhdisti meitä muitten maitten nuorison kanssa (Lähinnä Englannin ja USA:n) tavalla, jota ei ole senjälkeen koettu, vaikka tele- ja tietotekniikka oli milteipä lapsen kengissä verrattuna nykyhetkeen. Englannin kielikin tuli sukupolvellemme tutuksi ja se lisäsi näkökenttämme laajuutta entisestäänkin. Matkustamaankin päästiin hieman, joskus jopa Ruotsiin asti Skandialla ja Nordialla. USA oli toki edelleen utopiaa mutta loisti kuitenki jossain tulevaisudessa. Etäisydet olivat kuitenki merkittäviä, kun Beatles-biisi oli ykkösenä Englannissa kesäkuussa oli se meillä samassa asemassa jo syyskussa. Senverran oli viivettä.

Nyt suurin osa ikäluokastamme on ns. seniorikansalaisia ja myötäelämämme musiikki ja koko elämänmuoto ovat ratsastamassa kohti auringonlaskun kadun loppupäätä. Mitäpä tuon loppupään jälkeen? Jatko tuntuu pelottav alta, elämmehän jo osittain näitä aikoja. Uusien kansainvaellusten väestötulvat hyökyvät jo mantereellemme, ensin "parempi väki" ja lopulta myös se tykinruokaosia. Niitä tuskin pystytään pysäyttämään, ainakaan millään inhimiillisillä keinoilla. Ne tulevat ja jyräävät meitin niinkuin ensimmäisetenkin  kansainvaellusten aikoinakin. Tähän kun vielä lisätään mitään elämää kunnioittamaton, uskonnollisperäiseen vihaan, suvitsemattomuuteen ja tietämättömyyteen perustuva kansainvälinen terrorismi, joka tunnustaa toimintatavoikseen ainoastaan alistamisen, orjuttamisen ja tappamisen tavoitteeseensa päästäkseen, olemme tulevaisuuden kuvmme kauhuskenaarion alkupisteessä.

Toivottavasti maalaamani kuva on väärä, mutta seuratkaapa uutisia, mitä maailmalla jo nyt tapahtuu, jo tässä ihan lähellä??

         Ennustaminen, varsinkin tulevaisuuden , on vaikeata, mietti Jappa eli Ailio Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1