JAPAN PLOKI

JOULU... (24/2015)

 

Joulu lähestyy, ja toivottavasti se antaisi meille, ainakin hetkeksi, hieman muuta ajateltavaa kuin kaikki se, mitä maailmalla tälläkin hetkellä tapahtuu.  Kansainvaellusten mittasuhteet saanneet pakolaistulvat kaikkine lieveilmiöineen sekä kansainvälisen terrorismin leviäminen yli kaikkien rajojen levitttävät pelkoa ja epävarmuutta maitten ja kansojen keskuuteen.  Se lienee ollut tarkoituskin, nimenomaan näillä terroriteoilla.  Ihmisten hulluus on taasen päästetty valloilleen, ja sen pysäyttäminen tai edes rajaaminen, on entistäkin vaikeampaa.

Euroopassakin on jo ruvettu rakentamaan aitoja sekä pyörittämään piikkilankarullia maitten rajoille.  Entinen vapaa liikkuminen, jonka piti edesauttaa meitä ymmärtämään paremmin toisiamme ja vähentämään tietämättömyyteen perustuvaa vihanpitoa (vrt. kaksi tuhoisaa sotaa 1900-luvulla) on joutunut vakavan takaiskun kohteeksi. Vieraat, käsittämättömään vihaan perustuvat ismit meille tuntemattomista "kulttuureista" ovat saanneet entistä laajempaa jalansijaa yksisilmäisen ja -puolisen ajattelutapojen läpitunkemien ihmisten mielissä. Tietämättömyys, typeryys sekä silmitön viha on kamala ase kun sitä johtamaan asetetaan vielä joukko fanaattisia oman edun tavoittelijoita jotka kattettomilla lupauksilla tuonpuoleisesta paratiisista saavat mukaansa nuori(kin) ihmisiä henkinen tasapaino on suoraan verranollinen kykyyn ajatella inhimiillisesti ja toimia sen mukaisesti.

Täytyy kuitenkin muistaa, että he sittenkin edustavat vähemmistöä.ja pientä sellaista  kaikista, tännekin tulevista pakolaisista, joista kuitenkin suurin osa pakenee henkensä edestä kotimaittenbsa elinkelvottomnia olosuhteita jotka johtuvat pääasiallisesti jatkuvasti muuttuvista luionnonolosuhteista ja ihmisarvoja kunnioittamattomista diktatorisista hallintomalleista.  Ei siis pidetä kaikkia pakolaisia ja maahanmuuttajia potentiaalisina terroristeina, sillä HE EIVÄT OLE NIITÄ!!  Inhimiillisyys kunniaan, pystymme kyllä osoiottamaan empatiaa, ihmisarvoa sekä ymmärrystä niitä kohtaan jotka ovat joutuneet jättämään satoja vuosia asuttamiaan kotialueitaan jälkeensä, pakosta.

Joulu lähestyy, lienee aika jonkinlaiseen hiljentymiseen ja toivomiseen siitä, että tuleva vuosi, 2016, olisi parempi ja toivorikkaampi kuin kohta päättyvä.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA, ITSEKULLEKIN

                        Ajatukset mietti ja lähetti Jappa eli Ailion Jari

                                   (kera Iitin Hietalan jouluvalojen)

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1