YARI`S BLOQIGUE

HALLELUJAA (1/2016)

Otsikkoa vaan teille kaikille, kun tätä luette, osoittaa se vain sen. että olette selvinneet niin joulusta, uudesta vuodesta kuin myös loppiaisesta. Onnea siis teille.  Siitä onkin kulunut jo muutama vartti kun viimeksi tähän krihvelitaulun nykymuunnokseen olen ajatuksiani tallentanut.

"Ristikunnan" suuri valon juhla eli joulu (jota ei rasita koulu, kuten tunnettu koululaulu muistaa meille muistuttaa, vuosittain).  Helvetin pimeätä se valon juhla oli, ainakin tuolla Radansuussa jossa tämän vuosittaisen uudestisyntmäjuhlan vastaanotimme.  Pimeätä oli vaikka kaamosvalojemme lisäksi Iitintien katuvalaistus yritti kaikkensa loitontaakseen pimeyttä.  Onnistumisprossa oli melkoisen matala kun lumikin puuttui maasta ja katoiltakin, tietty! Vuotuisen jouluhummerin oli annettava tällä kertaa paikkansa kalkkunarullalle joka maistui ihan rullatulle kalkkunalle. Kokeilkaa joskus, kyllä se jolu onnistuu ilman kinkkuakin. Rosolliakin pöydästä löytyi, onneksi sitä ei tarvinnut kun maistaa, joten se pysyi sisällä. Lanttuloorakin meni alas (eikä tullut ylös) ihan siinä sivussa. Lauantaimakkara, ilman sitä jouluaatto ei olisi jouluaatto, joten sitä oli varattu suurehko kimpale (makkarakimpale??) Joulupuuroakin löytyi, tällä kertaa riisistä sellaista, sillä se iänikuinen suklaapuuro on jo vihdoinkin jätettävä sinne lapsuuden haalistuneisiin muistoihin.  Niin sekopäisiksi ei kuitenkaan ole vielä ryhdytty, että yritettäisiin jotenkin kamppailla se lipeässä marinoidun norjalaisen kuivakalan kanssa. Johonkinhan se raja on vedettävä, eikös juu?

Pipareita, suklaatryffeleitä sekä rakkaalta äitivainaalta saadun reseptin mukaista Piispa Paavalin Mietoa Sinappia omiksi tarpeiksi ja "lahjoina" naapureitten makuhermojen kauhisteltaviksi tehtiin taasen ja taasen myös ihan itse. Mainittakoon, että reseptiä mammalta saadessani hän oli vielä elossa, ei vainaja.

Joulun ihme meillä toteutui taas samalla tavalla kuin aina ennenkin. Joka joulu luvataan: ainoastaan 3 pakettia (lue: KOLME PAKETTIA) Kuitenkin joulukuusen alla loijui suloisessa sekamelskassa ainakin 15 pakettia.  Ihmehän sen täytyy olla, vai lisääntyvätkö ne jotenkin siellä alla kuusen, itsekseen?

Kirjoja ja käyttötarvikkeita kuten esim. saunapäähine (?) (kiitos, Sanna) oli tietty lahjusten joukossa. Anu sai kauan kaipaamansa laitteen eli sorvin.  Viihtyköön nyt sitten sorvin ääressä. Kyseessä on kylläkin ns. erikoissorvi eli omenoita varten kehitelty muunnos.

Joulua seurasi sitten uusi vuosi eli vuodenvaihde.  Pitää vain todella toivoa että se on parempi  kuin oharin tehnyt kaksnollayksviis.  Ei sotia, ei kansainvaelluksia, ei terrorismia, ei ristiriitoja ei vihapuheita tai  -tekoja. Ainostaan rauhaa ja rakkautta. Taitaa olla turha toivo uskotaan nyt keitenkin siihen, kun ei parempaakaan ole ja uskommehan me joulupukkiinkin, eller hur??

Muuten: eikös vuoden ja ajanlaskun alku ala Tsiisuksen syntymästä. Jos kerran näin on, niin miksi jouluaaton ja uudenvuoden välillä on kokonainen viikko?? Taidatkos sen mulle selittää, ymmärettävästi eli selkosuomella, niinkuin uutisiakin jo luetaan valtakunnan TV:ssä

Entäs tää loppiainen sitten, mitäs se toi tullessaan? No, nimensä mukaisesti joulueväät, rahat, hyvä tahto ihmisten kesken lämpöasteet loppuivat. Ja hyvä niin, saatiin taas uutta ajateltavaa.

Otsikkokuva kuvaa tuota joulun ihmettä, mistä juttua oli, eli lahjusröykkiötä joulupuun (tekosellainen) alla

                         Tämän evankeljumin keljuili Jappa eli Ailion Jari

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1