JAPAN PLOKI

PARASTA (12/2016)

Ups, miten aika rientääpi, on näet kulunut melkein kaksi ja puoli kuukautta sitten viimeisimmän plokini. Ei senpuoleen, että kukaan tässä olisi mitään menettänyt, pikemminkin päinvastoin.  Pelottaa vain se että, onko pää jäännyt nyt (pysyväisesti) ihan tyhjäksi? Tähän voisi joku huomauttaa, että miten niin jäännyt??

Kirjoittamisen aiheita kyllä olisi löytynyt, ei tarvitse kuin selailla Hesaria, tai mikä vielä paremmin, noita iltapäiväaviiseja. Niiden päätähuimaavissa artikkeleissa riittäisi kylläpohdittavaa ja selitettävää. Mutta otetaanpa tämä. Täysin yllätyksellisesti, ainakin minulle, iski tieto siitä, että talousnoopeli tullaan luovuttamaan suomalaiselle tieteilijälle, Saarivirran Penalle. Aivan uskomaton asia, miten se on mahdollista.  Mutta tarkemmin asiaa pohdittaessa, miksipä ei.  Onhan suomenmaamme ollut jo vuosikausia eri tilastoissa kärjessä mitä tulee talouden kannattavuuden nousuun. Johtava maa joka mittarilla luettuna mitä tulee yhteisen hyvän lisäätymiseen ja tasaiseen jakoon eri kansalaisryhmien välillä. Esim. joka maanantai, keskiviikko ja perjantai on todella ilo seurata noita jonoja joita mm. leipäjonoiksi kutsutaan.  tai siis niitten ihmisten iloisia ja luottavaisia ilmeitä joita noissa jonoissa hitaasti etenevät vastanottajat viestivät kiittollisuutta tätä hyvivointiyhteiskuntaa kohtaan. Vanhaa sitkoliebuskaa ja muita parasta-ennen-tuotteita matalissa majoissaan naatiskelevat paremmin-ennen-ihmiset tuntevat varmaankin suurta kiitollisuutta taloudellisen noususuhdanteen heille tuoman hyvän vastaanottamisesta. Hurstin Laupeudentyön työntekijät psytyvät varmaankin kertomaan esimerkkejä monista eri elämänkohtaloista jotka tätä rikkautta ovat jakamassa saamapuoilella. Tulee vain mieleen, että olisi tuo noopelipalkittu voinut kertoa meidän päättäjillekin kuinka tuota maan taloutta oikein pitäisi hoitaa, että tämäntyyliset "pilkkakirjoitukset" kävisivät tarpeettomiksi.

Päivittäinhän saamme lukea eri hallintoviranomaisten ohjeita siitä kun tehdään näin ja noin muttei suinpäin, niin saadaan maahan lisää 20.000 uutta duunimestaa. kun taasen toimitaan siten ja täten, muttei jotenkuten, niin ulkomaanvienti hypähtää taivaisiin ja taas tulee mahlaa ja mammonaa ovista ja akkunoista. Sanon vaan, että näkis vaan!!

Tietotaitoa eli nouhauta meillä kyllä pitäisi olla ja onhan sitä, siitähän tämä noopelikin on todisteena, puuttuu vain kykyä (ja halua) toteuttaa näitä tietoja käytännössa!!

 

Että tämmöistä - tällä kertaa - mietiskeli Jappa eli Ailion Jari (ja terkkuja ulkomailta eli Ruottista)

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1