JAPAN PLOKI

USKONKO? (2/2016)

Media on taasen viimeaikoinakin päässyt jälleen mässäilemään terrori-iskuilla, ihmispommeilla, pommeilla ilman ihmistä jne, ihan kyllästymiseen asti.  Uusi vuosikaan ei tuonnut mitään muutosta tai parannusta tähän asiaan.  Valitettavasti.  Mistä tämä kaikki oikein johtuu, mistä moinen vihanpito on oikein saannut alkunsa? Siia- ja sunnimuslimien välisestä kenkkuilustako?  No, osittain.  Viimeisimmässä Suomen Kuvalehden numerossa on mielenkiintoinen artikkeli tästä skismasta.  Lue ihmeessä, jos mahdollista (ja pistä se vihonviimeinen 7 Päivää- lehti roskikseen - lopullisesti).  Artikkelista saapi jopa sellaisen käsityksen ettei tälläistä vihanpitoa oikeastaan olekkaan, tai sitä ei ainakaan pitäisi olla.  Suurin ero näitten kahden muslimijengin tavoissa on kuulemma se, että siiamuslimi rukoillessan laittaa pienen kiven otsansa ja maan väliin kun taasen sunnimuslimi ei moista koviketta otsansa alle kaipaa. Ei kuulosta kovin vakavalta erimielisyyden aiheelta, mutta paljon ruumiita on tälläkin erolla aikaansaatu.  Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar (muistuttaa muuten hieman isä Nitroa, kuka viela muistaa?) toteaa, ettei tavallisilla siioilla ja sunneilla ole mitään ongelmia keskenään, suhde on ongelmaton.  Ja maton allehan me lakaisemme nämä toistensa Allahinsa luokse lähettäjät

 

Yleisesti ottaen on historia todistanut, että yksi suurimmista syista kautta ihmiskunnan historian ovat uskonnot, tai oikeastaan niitten eri tulkinnat, olleet kenties suurin syy tappaa erimieltä olevat. Suurin osa uskonnoista on kuitenkin monoteistisia eli yksijumalaisia joidenka alkuperä on enemmän tai vähemmän sama, isää kutsutaan vain eri nimillä: jumala. allah. jahve Jne.

Aikoinaan oli myös ns. polyteistisä eli monijumaluskontoja.  Noilla mainioilla kreikkalaisilla oli kätevä järjestelmä: jokaisella eri ammatinharjottajalla oli oma jumalansa.  Koska ammatteja alkoi jo noina aikoina olla useampia kuin kalastajan ja sen tunnetun, maailman vanhimman ammatin, piti useammalle ammattimiehelle ja -naiselle antaa sama jumala.  Esim. Mercados toimi sekä kauppiaitten että varkaitten jumalana.  Eikös ollut kätevää, toimisi vielä tanakin päivänä? Ja varsinkin siellä nyky- Kreikkassakin.

Älykkäimpiä jumalanpalvelijoita olivat kuitenkin muinaisNasserilaiset eli egyptiläiset.  Heidän uskontonsa oli yksijumalainen.  Ja jumalana palvottiin kaiken elämän ylläpitäjää Atonia (myös Amonina tunnettu) eli taivaalla köllöttövää aurinkoa, joka tosin poistui yöksi ja jätti faaraon porukoineen pimeään epävarmuuden tilaan palaten kuitenkin aina aamuisin kissakansan suureksi riemuksi.  Ne kummarrukset (perse pitkänä) eivät menneet hukkaan, kuten näillä nyky(ajan) palvojilla tuppaa menemään.  RomKat. Timotheus Shoinihan, innokkaana EU:n kannattajana, voisi tehdä direktiivipohjaisen aloitteen, että kaikki yhteisön maat palaisivat tähän palvontamuotoon.  Siten myös kaikki tänne pyrkivät, paremmanelämänetsijät suostutettaisiin väkisin omaksumaan tama aurinkoise maailmankuva.  Positiivisin seuraus olisi se, että kaikki uskonpohjaiset erimielisyydet olisivat poispyyhittyjä. Ja eläisimme taasen kaikki yhteisessä "lintukodossamme" Eiks kuulostakin kliffalta, yeah??

         Tätä uskonpuhdisteli Jappa eli Ailion Jari (lopen kyllästyneenä maailamn menoon)

 

 

 

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1