JAPAN PLOKI

Teksti

SANONTOJA (2/2017)

Onpa aika taasen rientänyt - on kulunut jo yli kaksi kuukautta kun viimeksi täällä viisastelin ja "vitsiä" veistelin. Naurajia ei kylläkään näille "vitseille" löydy kuin yksi, minä itse ja sekin nauru on naurua läpi kyynelten. No olkoon, sitten asiaan. Sixtynine, se on suuurin muutos mitä sitten viime plokin on tapahtunut. Sehän on enklannin kieltä ja merkitsee kuusikymmentäyhdeksän eli 69. Ja mitä se sitten merkitsee?? No mun ikääni, tietty. Muistan ihan elävästi kun sanoin äiteevainaalleni (ei ollut silloin vielä vainaa) että se on sitten vimonen kerta kun mun iässäni esiiintyy sana ja käsite "toista" Täytin näet silloin yhdeksäntoista eli 19. Mitäs tosta sitten?  No, ei mitään muuta kun että tuosta päivästa on jo viisikymmentä eli 50 vuotta. VIISIKYMMENTÄ VUOTTA!! Mihin hemmettiin ne ovat oikein kadonneet?? EU:n pohjattomaan kitaanko?? Olkoot sitten niin. Nyt sitten saattoi sanoa, että se oli vihonviimeinen kerta kun iässäni esiintyi käsite kuusi eli 6, joka myös puuta kuvaa. (puupää?)

Tämänpäöivän Hesarissa oli mielenkiintoine kirjoitus suomlaisista sanonnoista jotka ovat enimmäkseen agraari(maalais) peräisiä. Esimerkkejä: 1. Ei saa heittää kirvestä kaivoon. Tarkoittanee jotain ettei saa antaa periksi, tai semmottii. Mutta mites tämänpåuvän nuorukainen (-kainetar) ymmärtää kirveen ja kaivon, kun ei niistä ole mainintaa netissä. Siis, nykysuomennetaan: Ei saa heiuttää älypuhelinta gymin (=kuntosaslin) uima-altaaseen. Menisikö paremmin perille?. 2: Ei lahjahevosen suuhun saa katsoa. Mikä helevetin hevonen?  Uusiosanonta: Ei korruptioLamborghinin pellin  alle saa katsoa (Kilowatteja on tarpeeksi)

3. On taottava, kun rauta on kuumaa. Kyläseppäkäsitehän on täysin käsittämätön. Siis uusiosanonta: On mesettettävä ja twiittava kun Jenkkaa Junttien kanssa-kisa on äänestysvaiheessa. 4. Täytyy erottaa jyvät akanoista. Mitä ovat jyvät, mitä ovay akanat? Ei hajuakaan. Uusiosanonta: Täytyy tietää ero Facebookin ja Instragamin (tai mikä piru se on?) välillä. 5.En tiedä tästä hölkäyksen pöläystä. Uusiosanontaa ei ole, sillä minäkään en tiedä tästä HP:stä 6. Olla puilla paljailla (köyhä) Uusiosanonta: Elää ilman iPadia, Tablettia ja älypuhelinta. Tämä olotilahan on kuolemaksi.

Näinhän tämän maailman elää ja kokee nyttemmin Jappa eli Ailion Jari

PS. kivaa ikääntymistä itsekullekin

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Ola | Vastaa 02.04.2017 12.55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1
Tykkäät tästä sivusta