JAPAN PLOKI

VAALIT (3/2017)

Tuli sitten käytyä vaimon kanssa tänään "uurnilla" Mikä sanonta, ei siellä mitään uurnaa, enempää tuhka- kuin muutakaan, uurnaa ollut. Oltuani kolmisenkymmentä vuotta vaalilautakunnan jäsen, ensin Rajakylässä, sittemmin Länsimäessä ja taasen Rajakylässä, jossa viimeksimainitussa oikein PJ:nä, pääsin taas täyttämään kansalaisvelvollisuuteni virallisena äänestyspäivänä. (miksi muuten puhutaan kansalaisvelvollisuudesta, kysymyksessähän on kansalaisoikeus?) Ennen piti turvautua ennakkoäänestykseen, kun en oikein voinut poistua Rajakylän koululta äänestämään L-mäkeen. Menikö vaikeaksi ? No niin menikin!! Nyt olen siis VLTK:nnan emeritusjäsen ja kiva niin.Plokini myöhemmässä vaiheessa kun palaan ehdokkaiden ammattiin/arvoon, sana emerituas/emerita esiintyy sattumanvaraisesti.

Viime sunnuntaina, kun oli jokakuukaudenekasunnuntaimarkkinat Hakaniemen torilla, pääsin jututtamaan Stadin ehdokkaita. Minulla oli jokaiselle vain yksi kysymys: Kannatatko Malmin Lentoaseman säilyttämistä nykyisessä muodossaan vai oletko sitä mieltä että sinne on rakennettava (ties kuinka mones) slummialue? Eräs Lady oli sitä mieltä että tietysti rakennetaan asuntoja. Lieneekö ollut gryndaritaustainen? Tähän totesin että en voi ASinia äänestää, johon Lady: Siksikö, että kannatan rakentamista? Minä: Ei varsinaisesti, vaan siksi, että olen vantaalainen, enkä siis voi äänestää Stadissa tai stadilaista (mutta myös siksi, että kannatat suoalueelle ja entiselle venläisten lentotukikohdan alueelle rakentamista) Ei asumuskelpoista aluetta ja on äärimmäisen tärkeätä että se pysyy nykyisessä tarkoituksessaan. Ainutlaatuista maailmassa: 30-luvulla aloitettu lentokenttä yhä nykyisessä virassaan.

Ja sitten niitä pyrkyreitten ammatteja/arvoja kotikaupungistani ja mahdollisia kommenttejani:

Tietokirjailija (minkä alan tietäjä, kaikkien alojen?), Etuuspäällikkö (kenen etuja ajaa, omiaanko?) Yhteisöpedagogi (?) Ex-korjausrakennuspäällikkö (Homekoulujen rakantajako?) Työtön merkantti (rehellinen, ainakin) Luonto-ja ympäristöneuvoja(mites sitä luontoa oikein neuvotaan?) Geneetikko (mikä ihmeen ge..?) Avainasiakaspäällikkö (?)Moottoripyörämyyjä (yhdellä sanalla koko totuus. Bravo)Turvallisuusasiantuntija (näitä tarvitaan nykyajan turvattomassa maailmassa)Henkilöriskien asiantuntija (kaikissahan meissä onkin oma riskimme) Artisti (selvää pässin lihaa) Tapakouluttaja (työsarkaa kyllä riittää, hyvät tavat kunniaan) Olympiaurheilija (näitä Suomen kansa palvoo, ja heidän selityksiään) Kotiäiti (näitäkin vieklä löytyy, hatunnosto) Kuumailmapallolentäjä (VAUDE) Sitten vielä joukko titteleitä jotka ovat ulkomaankielisiä vaikka ehdokkaat, ainakin nimistä päätellen, ihan "perus"suomalaisia, sit. Service Product Data Specialist, Digital Business Development Manager, Business Development Director, Senior Advisor, Account Manager Research Assistant (hienostelijoitako?)

Niin tai näin, valintamme olemme jo tehneet sitten vain illalla töllön ääreen klo 19,30 jännitämään että meneekö kandi läpi eli ei.

                                  Va(a)litti Jappa eli Ailion Jari

Uusimmat kommentit

02.04 | 12:55

Heissuli vei Jappa , niin sitä ikää kertyy

...
23.01 | 03:38

Painajaista luvassa?
terveisin efb

...
16.01 | 15:35
Teksti on saanut 1
02.04 | 10:48
Teksti on saanut 1